Politi: Tyvebande holdt til i sommerhus - derfor slog vi til

Gruppen brød ind i landejendomme og stjal værktøj, ifølge Nordjyllands Politi

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

Opdateret med resultatet af grundlovsforhøret

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi slog tirsdag aften til mod et sommerhus ved Vestkysten i Vendsyssel, hvor fem østeuropæiske mænd formentlig har haft base for deres indbrudstogter.

Mændene, der er mellem 27 og 54 år, blev anholdt som led i en efterforskning, hvor politiet havde holdt et vågent øje med dem.

Og efter fire indbrud i landejendomme i Himmerland, som politiet mener, de fem mænd står bag, så valgte politiet at slå til, fortæller politikommissær Ulf Munch Sørensen.

- Det er nogle aktive mænd, og vi valgte at skride til anholdelse for at få dem stoppet, siger han.

Politikommissæren forventer nemlig, at der kommer flere sigtelser mod mændene, når politiet får efterforsket mere i sagen og kigget nærmere på flere indbrud i hele kredsen.

Tre af de fem mænd er fra henholdsvis Litauen og Ukraine, mens politiet ikke klart har identificeret, hvorfra de resterende to kommer fra.

- Vores formodning er, at det er såkaldte omrejsende kriminelle, der kun er her med det ene formål at begå indbrudskriminalitet, siger Ulf Munch Sørensen.

Mændene blev fremstillet i et grundlovsforhør onsdag middag og er altså i første omgang sigtet for indbruddene i Himmerland.

Her blev de fem mænd varetægtsfængslet fire uger.

Ved indbruddene i haller på landbrugsejendomme har de stjålet en lang række værktøj, blandt andet af mærket Makita, ifølge politiet.

Alle fem mænd nægter sig skyldige og har straks kæret fængslingskendelsen til landsretten, oplyser politiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden