Finanskrisen driller endnu: Her halter huspriserne stadig efter

I mange kommuner er boligpriserne ikke nået op på samme niveau som inden finanskrisen

Arkivfoto: Laura Guldhammer
Boligmarked 16. juli 2019 18:46

NORDJYLLAND: Boligpriserne var bedre, før finanskrisen ramte i midten af 00'erne. Det gælder for langt størstedelen af landets kommuner, og således også en del af de nordjyske. Det viser beregninger, som Nordea Kredit har lavet for Finans.dk.

- Huspriserne har udviklet sig meget forskelligt i de enkelte kommuner siden toppen i 00’erne. Det er særligt i kommunerne tæt på hovedstaden, Aarhus og Aalborg, at priserne er væsentligt højere i dag end på toppen. Omvendt er der stadig meget langt op til toppen i kroner og øre i de nordligste kommuner på Sjælland og i store dele af Vest- og Sydsjælland,« siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit til Finans.dk.

I Nordjylland er der ifølge opgørelsen fem kommuner, hvor boligpriserne halter noget eller lidt bagefter i forhold til, da priserne toppede før finanskrisen.

I landets nordligste region ser det værst ud på Mors, hvor priserne på et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter ligger 93.590 kroner under niveauet fra før krisen.

I Mariagerfjord Kommune må man regne med at få i gennemsnit 55.790 kroner mindre for sit hus, og i Vesthimmerland 37.835 kroner.

I Thisted halter prisen bagefter med 31.710 kroner, og i Brønderslev er der sølle 3360 kroner i forskel fra før finanskrisen til nu.

Se hele listen på Finans.dk.

Opgørelsen tæller alle landets kommuner eksklusive ø-kommunerne Fanø, Læsø, Samsø og Fanø, da datamængden herfra er for lille.

Om boligejerne må regne med et tab på huset, hvis det skal sælges, kommer dog helt an på, om huset er købt, da priserne var dyrest, og hvor hårdt huset er belånt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...