Fine forbedringer

AALBORG:For nylig genåbnede Vesterbro ved viadukten i krydset Hasserisgade/Vesterbro efter en langvarig renovering af kørebaner og fortove.

Fortovene omkring Viaduktpladsen, som krydset oprindelig kaldtes, er blevet belagt med gule klinker, der passer smukt til de røde funkishuse, som markerer indgangen til et af Danmarks mest markante gadeforløb, nemlig arkitekten Carlo Odgaards fine randbebyggelse langs Vesterbro.

De gule fortovsklinker gentager på en fornem måde, farverne på bygningernes gule standerskifter på Viaduktpladsens enkle og smukke huse.

Viaduktpladsen og resten af Vesterbro er indgående beskrevet af Claus Smidt og Erik Iversen i bogen ”Funkis - det nordjyske gennembrud”, udgivet på initiativ af Fonden til Bevarelse af Gamle Aalborghuse i 2003.

Et andet af midtbyens byrum er også blevet renoveret for nylig.

Frederikstorv har fået nyt gulv, og langs med Danmarksgade er der etableret en fin lille legeplads til børn. Det hele flankeret af en trærække langs gaden, der med tiden vil danne en flot væg og dermed et nytrum i det store torv.

Frederikstorv er et attraktivt og aktivt byrum, hvor der jævnligt afholdes torvedage. Torvets brostensbelægning og de nye træer danner en smuk og funktionel ramme for de venlige torvehandlere, der endelig har fået rimelige omgivelser at arbejde i.

Aalborgs planlæggere og arkitekter fortjener tak for de fine bidrag til forskønnelse af byens rum og
samlingssteder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.