Flyt vindmøllepark længere sydpå

FREDERIKSHAVN:Født og opvokset i Skagen. Det har altid betydet rigtig meget for mig personligt - for Skagen er noget helt specielt. Det er jo også derfor, at flere og flere fra min årgang bliver ved med at vende tilbage år efter år for at nyde det vi opvoksede i og med.

Skagen er bl.a. kendt for sit fantastiske lys. 

Jeg husker stadig, når vi i 5. klasse blev hevet med ned på Sønderstrand for at kigge ud på og stranden og himlen og samtidig forstille os, hvordan Ancher og Krøyer har haft det, da de gik rundt i samme område og skabte nogle af de vel nok mest kendte malerier i dansk historie. 

Derfor tænker jeg også, at det bliver afsindigt svært for lærerne på Skagen Skolen at slæbe de nuværende 5. klasser ned på Sønderstrand og lave samme øvelse, hvis det betyder, at de skal stå og skue ud over 40 havvindmøller, der tordner 270 meter op i luften. 

Som politiker er den grønne omstilling en mærkesag for mig. Jeg har været med til at udvikle Moderaternes politik på området og har i flere år fulgt green tech-industrien på nærmeste hold. 

Derfor gør det også voldsomt ondt på mig, når jeg ser planerne for Frederikshavn Nord Havvindmøllepark. Dette skriger af at være et prestigeprojekt for Frederikshavn Kommune (bare se navnet), hvor der på ingen måde tages hensyn til et af de mest ikoniske steder i dansk kunsthistorie. 

Der tages ikke hensyn til de millioner af mennesker, der år efter år besøger Skagen for at nyde den uberørte natur, den uhindrede udsigt og det unikke lys. Mennesker, der hvert eneste år smider millioner af kroner i Frederikshavn Kommunes pengekasse via skatter og afgifter. 

Derudover er netop området, hvor man ønsker at placere parken verdens tredjemest trafikerede stræde, der af samme grund giver arbejde til massevis af virksomheder indenfor skibsbranchen. Små rederier, proviantering, persontransport, elektrikere, teknikere, brændstof, los tjeneste etc. Alt det foregår lige der, hvor havvindmølleparken ønskes placeret. 

Her er altså tale om brancher, der omsætter i milliardklassen pga. det lille område udfor Skagen. Penge der så vil flytte til f.eks. Sverige eller Polen og derved skabe konkurser og arbejdsløshed i området. Det er ikke gennemtænkt.

Der har været meget snak om Skagen og hvor man ønsker, at byen skal være på vej hen. 

Personligt mener jeg, at byen skal satse på fire ting – kultur, havnen, natur og turisme. Hvis ikke politikerne i Frederikshavn Kommune er enige i det og vægter et prestigeprojekt højere, så har de ikke forstået essensen af Skagen og det helt unikke stykke historie, de har liggende helt i toppen af deres område. 

Flyt den park længere sydpå, hvor udsigten alligevel er hindret af enorme metaltårne fra boreplatforme, der alligevel skal ind forbi genanvendelsesværftet i Frederikshavn. Så behøver I heller ikke ændre navnet på projektet, samtidig med at en sund og velfungerende havn, vil have mulighed for at bibeholde sin position og udvikle sig yderligere til gavn for hele området.

Ja, jeg er kæmpe fortaler for den grønne omstilling. 

Jeg arbejder hver eneste dag for at profilere de dele af branchen, der ofte bliver glemt, men i virkeligheden er dem, der holder hjulene, forskningen og udviklingen i gang. Men derfor skal der også være mening med projekter, der ikke blot skal etableres fordi de kan. 

Der bliver rig mulighed for strøm fra havvindmølleparker fra vestkysten og de kommende megaparker. Frederikshavn burde i stedet kigge på andre mulighed for at gøre sig selv bemærket på den grønne omstilling, i stedet for at ødelægge størstedelen af Skagens eksistensgrundlag.

Bliver jeg valgt ind i Folketinget ved det kommende folketingsvalg, vil jeg gøre mit ypperste for, at Frederikshavn Havvindmøllepark ikke bliver en realitet – for det giver overhovedet ikke mening.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.