Trafikafvikling

Forbud bliver udvidet: Mere motorvej uden elefantvæddeløb

Vejdirektoratet lægger i alt 270 kilometer motorvej til de eksisterende 230 kilometer, hvor lastbiler har overhalingsforbud

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Der er en stribe nye overhalingsforbud for lastbiler på motorvejen på vej - og i Nordjylland betyder det i praksis, at lastbiler skal holde sig i højre spor mellem klokken 06 og 09 samt 15 og 18 hele vejen fra Brønderslev til Randers N.

Der kommer nemlig to nye strækning på kortet med overhalingsforbud, og det er fra afkørslen ved Sønderup hele vejen til Randers N på E45 samt fra Aalborg til Brønderslev på E39.

De eksisterende forbud fra Aalborg til Sønderup samt op over Jyske Ås og de første par kilometer sydpå fra Vangen ved Frederikshavn på E45 holder man fast i.

Der er også strækninger andre steder i landet, hvor forbuddet bliver udvidet; i alt kommer der 270 kilometer motorvej mere med overhalingsforbud oven i de eksisterende 230 kilomter.

- Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst