Gitte smider alt, hun har i hænderne: - Vi kan gøre det bedre

Da hun havde sin daglige gang i det offentlige, var hun fuld af idéer, der ikke kom frem. Nu kæmper hun for, at andre kan få et talerør for deres idéer

Gitte Lopdrup er spidskandidat for Radikale Venstre ved regionsrådsvalget 16. november. Foto: Martin Damgård

Gitte Lopdrup er spidskandidat for Radikale Venstre ved regionsrådsvalget 16. november. Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Gitte Lopdrup var oprindeligt uddannet ergoterapeut, og det skaffede hende et job i socialpsykiatrien.

Hun oplevede dog hurtigt, at der var mange ting i hendes arbejdsgang, der ifølge hende kunne gøres bedre for at højne kvaliteten. Det førte til en ophobning af idéer og løsninger, som hun ikke kunne komme af med.

- Som almindelig medarbejder kan det være svært at trænge igennem med sine idéer, og derfor valgte jeg at tage en kandidatgrad i folkesundhed for at stige i hierarkiet. Jeg ville ændre nogle strukturer fremfor at agere ud fra de strukturer, som andre havde sat, siger Gitte Lopdrup (R), spidskandidat til regionsvalget for Radikale Venstre - liste B.

Regionsrådsvalg 2021

Op til valget 16. november præsenterer Nordjyske partiernes spidskandidater i en række portrætter, hvor de fortæller om sig selv og deres mærkesager. Følg RV21 på nordjyske.dk og i Nordjyske Stiftstidende.

Gitte Lopdrup vil med sit kandidatur sætte sit præg på den retning, som Region Nordjylland skal bevæge sig i. Foto: Martin Damgård

Gitte Lopdrup vil med sit kandidatur sætte sit præg på den retning, som Region Nordjylland skal bevæge sig i. Foto: Martin Damgård

Nu har hun taget det skridtet videre.

Hun har nemlig sagt sit job op som kommunal projektleder indenfor psykiatri og handicap området for at dedikere sig til sit politiske virke. Den 47-årige vil kæmpe for, at de ansatte i regionen i højere grad får muligheden for at blive hørt.

- Det er oftest vores medarbejdere og patienter, der ved, hvor skoen trykker. Derfor bør vi blive bedre til at lytte til dem på gulvet og derigennem blive fodret med idéer til, hvordan vi forbedrer vores fælles sundhedsvæsen.

Psykiatrien og unge på dagsordenen

Spidskandidaten har to fremtrædende mærkesager, hvis hun skulle blive genvalgt til regionsvalget 16. november.

En stemme på Radikale Venstre, er ...

Radikale Venstre går til valg med et valgprogram med tre mærkesager:

Et grønnere Nordjylland: Drejer sig blandt andet om regionens bilpark, grønne indkøb og sortering og genbrug af affald

Et sundere Nordjylland: Medarbejdere, der trives og er kvalificeret og motiveret

Et Nordjylland i bevægelse: Uddannelse af høj kvalitet fordelt i regionen, offentlig transport og gode kulturtilbud

I toppen af Gitte Lopdrups liste over mærkesager står forbedring af psykiatrien. Hun har med sin erhvervserfaring som ergoterapeut set, hvordan aktiviteterne i psykiatrien er dalet og blevet udhulet markant.

- Der er kommet stort fokus på den medicinske behandling, men det kan ikke stå alene. Vi skal kigge på det hele menneske, så vi undgår tvang og genindlæggelser. Vi skal tilbage til at kunne tilbyde en bredere behandlingsvifte og se på, hvordan vi bedst kan støtte udsatte og sårbare mennesker til at få en mere meningsfuld hverdag.

Foto: Martin Damgård

Foto: Martin Damgård

En anden sag, der ligger hende på sinde, er unges mentale helbred.

Hun mener, at det er en problemstilling, som alle de politiske niveauer skal samarbejde om at løse. Derfor mener hun også, at regionen skal være udgående i dens behandlingstilbud.

- Vi skal tilbyde vores behandling ude i kommunerne og tæt på de unge mennesker i deres hverdagsmiljø, sådan at de ikke bliver trukket ud af deres vante rammer for at få behandling. Det drejer sig blandt andet om at tilbyde behandling og hjælp på ungdomsuddannelserne, siger Gitte Lopdrup (R).

- Derudover skal vi støtte kommunernes ansatte med specialistrådgivning, så kommunerne i højere grad er klædt på til at varetage opgaven for at sikre unges mentale helbred.

Gitte Lopdrup glæder sig over, at mange andre politikere og partier deler hendes tanker og idéer for at forbedre regionens arbejdsopgaver. Det giver nemlig de bedste resultater, mener hun.

- Beslutningerne i regionen bliver ofte truffet i enighed på tværs af partierne. De brede politiske aftaler sikrer, at vi finder de bedste løsninger og idéer, siger spidskandidat Gitte Lopdrup (R), der er på stemmesedlen til regionsrådsvalget 16. november.

Radikale Venstres opstillede kandidater

Opstillede kandidater til regionsrådsvalget den 16. november 2021 i Region Nordjylland for Radikale Venstre

Gitte Lopdrup, Aars

Marianne Mulle Jensen, Aalborg

Bo Fink, Mors

Gry Bruun Nielsen, Hirtshals

Steen Asgeir Petersen, Thisted

Lene Bjørn Sørensen, Hjørring

Anders Hind, Vodskov

Aage Langeland, Gravlev

Kristine Bloch Nielsen, Farsø

Keld K. Kvist, Nørresundby

Bjarne Axelsen, Aalborg

Frede Hansen, Dronninglund

Lone Varn Johannsen, Pandrup

Niels Mølgård, Nørresundby

Jens Klim Hansen, Hjørring

Vibeke Dalsgaard, Hune

Michael Portefée P. Lex, Rebild

Hans Jørgen Nygaard, Dybvad

Dorthe Kerschus, Dronninglund

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden