Guide: Fem spil der får dig gennem coronakrisen

Det kan hurtigt blive kedeligt at skulle være hjemme hele tiden, men heldigvis giver spil dig muligheden for at undslippe kedsomheden og komme ind i en verden, der ikke kun handler om COVID-19, lukkede skoler og aflyste koncerter

Der er mange spil derude med fantastiske verdener, som er værd at dykke ned i og udforske. Vi foreslår Assassins Creed Odyssey, der foregår i oldtidens Grækenland. Foto: Ubisoft

Der er mange spil derude med fantastiske verdener, som er værd at dykke ned i og udforske. Vi foreslår Assassins Creed Odyssey, der foregår i oldtidens Grækenland. Foto: Ubisoft

Grafik:

Bliv hjemme! Det er ordene fra myndighederne under coronakrisen. Men det behøver ikke nødvendigvis være kedeligt at være derhjemme hele tiden. Tvært imod giver det måske mere tid til at opleve de mange fantastiske spil, der bare venter på man trykker ’start’.

Vi har samlet fem forslag til fede spil, der får dig underholdt gennem coronakrisen.

Det store eventyr - Assassins Creed – Odyssey

Oldtidskundskab er ikke nødvendigvis det mest hæsblæsende fag på skemaet, men det er en tur til det gamle Grækenland i Assassins Creed Odyssey. I rollen som oldgræsk lejemorder, mand eller kvinde, udforsker du Grækenland, kæmper i krigen mellem Athen og Sparta og afslører sandheden bag kulten, der trækker i trådene. Og så har du mulighed for at få en sludder med kendte navne som Sokrates, Pythagoras og Sofokles.

Spillets verden er enorm, og du har mulighed for at besøge din yndlings græske ferieø, som den så ud i oldtiden. Odyssey indeholder ved siden af selve eventyret også ’discovery tour’, der viser dig rundt i det gamle Grækenland, og gør dig klogere på Grækenlands virkelige historie. Spillet er ikke det nyeste på listen, men stadig fantastisk, og så er det i skrivende stund på tilbud på både Playstation, Xbox og PC.

Platform: PS4, Xbox One, PC og Stadia

Samarbejde i en tilspidset situation – Overcooked 2

Overcooked 2 er kaos i inertaktiv form – men sjovt kaos.

Du er kok i et køkken, der konstant er under pres for at levere de rigtige retter hurtigt og præcist – og det kræver samarbejde. Spillet er det perfekte multiplayer-spil at spille i sofaen med søskende eller forældre, og som sætter samarbejde og kommunikation på prøve. For i modsætning til andre multiplayer-spil, hvor man kæmper mod hinanden, så kæmper man her sammen med hinanden om at klare banerne, og det er svært.

For mens den ene spiller skal stege bøffer til burgere, så skal den anden hakke grøntsagerne og kaste dem over til medspilleren, der nu skal samle burgerne og sende dem afsted. Og skulle de have pommes fritter med? Alt dette sker imens køkkenet pludselig skifter form, og rollerne nu er byttet rundt. Det er hektisk, det er udfordrende, og det er sjovt.

Platform: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC og Mac

Flugten til en anden verden – Animal Crossing: New Horizons

Har du fået nok af deprimerende nyheder om corona-virus, og har du bare lyst til at forsvinde til en anden og mere simpel verden? Så er Animal Crossing helt sikkert noget for dig. Hvis du ikke kender serien, så forestil dig en blanding mellem The Sims og Minecraft Creative Mode.

Du flytter til en, næsten, øde ø, hvor du skal leve det søde liv, sammen med en masse talende dyr. Her får du tiden til at gå ved at dekorere dit hus, fange fisk og insekter, lede efter fossiler, du kan udstille på museet, og snakke med øens andre beboere. Det lyder chill, og det er det.

Spilserien er kendt for at køre i realtid. Med andre ord: Er klokken 14:30 d. 20. marts 2020, så er det også tilfældet inde i spillet. Når vi rammer sommeren, vil der være andre insekter, vejret bedre, og når vi når til vinter, vil det sne. Spillet udkommer fredag d. 20. marts, men har allerede høstet stor ros hos anmelderne verden over.

Platform: Nintendo Switch

Tilbage til barndommen – Genfind glæden ved de gamle klassikere

I stedet for at bruge tid på de nyeste spil med loot boxes og DLC, så kan du også genfinde glæden ved nogle af dine gamle minder. Hvis du ikke længere har dine gamle spil, eller de ligger hjemme ved dine forældre, så har der aldrig været bedre mulighed for at finde dine gamle spil på ny i en genudgivet eller remastered udgave. Et klassisk spil som Shadow of the Colossus er gratis her i marts, hvis man har Playstation Plus, hos Nintendo kan man med deres abonnementsservice spille klassikere som Super Mario og Zelda, og Xbox One kan spille en række kendte spil fra de tidligere konsoller.

Et eksempel på et remastered spil er Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, hvor du kan spille, eller genspille, de første tre spil i serien med opdateret grafik. Det ser trods alt lidt pænere ud på et moderne HD-TV.

Platform: PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Det nye Fortnite? – Call of Duty Warzone

Battle Royale-spil har taget verden med storm, og med god grund. For det er altid spændende at se, hvor længe man kan holde sig selv i live mod 100 andre spillere, der prøver på det samme.

Warzone er Call of Dutys seneste skud på stammen og blev lanceret i sidste uge, ganske gratis.

I modsætning til Fortnite ligner Warzone ikke en tegnefilm, men Call og Duty som vi kender det med realistisk grafik og rigtige våben. Noget anderledes og fedt ved Warzone er, at man ikke nødvendigvis ryger ud af spillet, bare fordi man blev skudt inde på banen. For når du bliver skudt, bliver du smidt i en gulag, hvor du i en 1v1-kamp, skal kæmpe dig tilbage til spillet. Hvilket skydespil, du er til, er ofte et spørgsmål om præferencer, men noget tyder på, at Call of Duty Warzone ikke har problemer med at tiltrække spillere.

Fire dage efter spillet blev udgivet havde 15 millioner spillere downloadet det.

Platform: PS4, Xbox One, PC

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.