Godt nyt for støjplagede naboer ved motorvej E45

Beboere kan se frem til mindre trafiklarm

Naboer til motorvej E45 i Aalborg plages af trafikstøj, men nu skal støjskærme dæmpe larmen. Arbejdet med at opsætte skærmene vil påvirke trafikken på E45. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Naboer til motorvej E45 i Aalborg plages af trafikstøj, men nu skal støjskærme dæmpe larmen. Arbejdet med at opsætte skærmene vil påvirke trafikken på E45. Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Nu er der godt nyt for støjplagede naboer til motorvej E45 i Aalborg.

Fra marts næste år går Vejdirektoratet i gang med at opsætte støjskærme på flere strækninger langs motorvejen i Aalborg-området, især i områder med beboelse tæt på den stærkt trafikerede motorvej.

- Vi arbejder målrettet på at reducere støjgenerne fra statsvejene, og det er især nødvendigt langs E45 - Nordjyske Motorvej i Aalborg - hvor naboer til vejen er generet af høje støjniveauer, siger projektleder Mette Aakær Møller fra Vejdirektoratet.

Støjskærme langs motorvej E45 i Aalborg

  • Støjskærmene på motorvej E45 i Aalborg opsættes fra Østre Uttrupvej til Universitetsboulevarden.
  • Det indledende arbejde starter marts 2023, og fra marts/april 2023 vil det påvirke trafikken på E45 med nedsættelse af hastigheden til 80 km/t og midlertidig lukning af to af fire motorvejsspor fra kl. 18 til 06.
  • Regeringen og Folketinget har afsat tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj.
  • Der er afsat cirka 600 millioner kroner i år til etablering af støjskærme langs statsvejene.
  • Vejdirektoratet holder informationsmøde om sagen tirsdag 10. maj i Gigantium kl. 19-21. 

Kilde: Vejdirektoratet

I alt skal der opsættes støjskærme på 7,7 kilometer langs E45 i Aalborg-området. Det er på strækningen fra Østre Uttrupvej i nord til Universitetsboulevarden i syd.

Det forberedende arbejde starter i marts næste år, og når selve etableringen af støjskærmene begynder i slutningen af marts/starten af april 2023, vil der blive indskrænkelser for bilisterne på den stærkt trafikerede motorvej.

Kun 80 km/t på motorvejen

Hastighedsgrænsen sænkes til 80 km/t, og i nogle perioder under arbejdet vil der i aften- og nattetimerne kun være to af de fire motorvejsspor åbne.  

Det vil være i tidsrummet fra kl. 18 til 06 næste morgen.

Møde i Gigantium

Vejdirektoratet holder tirsdag 10. maj informationsmøde om projektet med de nye støjskærme. Mødet holdes i Gigantium i Aalborg Øst kl. 19 til 21.

Her vil Vejdirektoratet blandt andet fortælle om støjberegninger, gener i anlægsperioden og processen for ekspropriation, og de fremmødte får mulighed for at stille spørgsmål.

Læs mere om projektet her:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.