Hospital presset af influenza og corona: Operationer aflyst

Aalborg Universitetshospital presset af indlæggelser af influenza- og coronapatienter

Aalborg Universitetshospital har aflyst alle operationer tirsdag 10 januar. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Aalborg Universitetshospital har aflyst alle operationer tirsdag 10 januar. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:- Vi har desværre været nødt til at aflyse alle planlagte operationer i dag.

Sådan lød det tirsdag formiddag i en lakonisk meddelelse på Aalborg Universitetshospitals Facebookside.

- Aflysningen skyldes et ekstraordinært stort pres med mange patienter, der har infektionssygdomme som influenza A og corona. Det betyder, at vi har patienter, der ligger på gangene, stod der i opslaget.

Aalborg Universitetshospital meldte tidligt tirsdag ud, at alle planlagte operationer blev udskudt. Siden blev opslaget modereret.

Aalborg Universitetshospital meldte tidligt tirsdag ud, at alle planlagte operationer blev udskudt. Siden blev opslaget modereret.

Sygehuset understregede i opslaget, at alle hjerte- og kræftoperationer vil blive gennemført.

- Vi er rigtig kede af det og håber på forståelse for situationen, slutter opslaget.

Opslaget blev lagt på sygehusets Facebookside klokken 09.45 tirsdag formiddag.

Tirsdag over middag kom der så en ny melding fra Aalborg Universitetshospital, hvor det blandt andet blev slået fast, at også øjenoperationer på Øjenafdelingen og operationer på blandt andet sygehusene i Hobro og Farsø ville blive gennemført som planlagt.

- Aalborg Universitetshospital kunne mandag se ind i, at der ville blive stor overbelægning, hvorfor vi blev nødt til at planlægge med at udskyde planlagte operationer. Vi har nu et større overblik over den samlede sengemasse og situationen på hospitalet som helhed, hvor der er et stort pres af akutte patienter med infektionssygdomme som influenza, RS-virus og corona, lyder det fra hospitalsdirektør, Jens Ole Skov, Aalborg Universitetshospital.

- Heldigvis har det vist sig, at mange af vores afdelinger har haft mulighed for at håndtere en stor del af overbelægningen, og derfor har der ikke været et særlig stort behov for at udskyde i dag, siger hospitalsdirektøren.

I alt blev der ifølge Jens Ole Skov udskudt omkring 20 operationer tirsdag. 

- Fra i morgen (onsdag, red.) er der i udgangspunktet normal aktivitet, men afdelingerne vil have mulighed for at udsætte patienter, hvis det skønnes nødvendigt for at sikre ressourcer til akut aktivitet, siger Jens Ole Skov.

50 procent flere patienter 

Regionshospital Nordjylland i Hjørring oplever også et meget stort rykind af patienter med infektionssygdomme. 

- Der kommer i disse dage cirka 50 procent flere ind i vores akutmodtagelse end normalt, og det har stået på siden kort før nytår, fortæller lægefaglig direktør Søren Hjortshøj. 

Lægefaglig direktør, Søren Pihlkjær Hjortshøj, Regionshospital Nordjylland. <i>Arkivfoto</i>

Lægefaglig direktør, Søren Pihlkjær Hjortshøj, Regionshospital Nordjylland. Arkivfoto

Endnu har overbelægningen på flere afdelinger ikke resulteret i aflysning af planlagte operationer, men det har været nødvendigt med andre tiltag for at klare de ekstra patienter på bl.a. de medicinske afsnit. 

- Vi har lavet en opdeling med nogle venteområder til de patienter, der er på vej til at blive udskrevet. Det skulle gerne give noget mere ro på afdelingerne, der typisk har fire-fem flere indlagte patienter, end der egentlig er plads til, fortæller Søren Hjortshøj 

Covid-19 fylder ikke så meget i statistikken. Mandag havde sygehuset syv indlagte, der er testet positiv for covid-19, men det er ikke nødvendigvis årsagen til indlæggelsen. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.