Hverdagens eksperter samlet i nyt parti

MODERATERNE:5. juni 2022, Grundlovsdag, blev der skabt danmarkshistorie rent politisk – for et nyt politisk parti så dagens lys. 

Det er nu ikke historisk, at der kom et nyt parti, det har vi jo efterhånden set så mange gange før. Næh, det historiske ligger i måden, hvorpå partiet blev skabt. 

For under det seneste folketingsvalg, havde tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen nemlig haft modet til at foreslå et politisk samarbejde henover midten af dansk politik og derved skabe synlige resultater ved at samarbejde med mennesker, man i store træk var enige med – og samtidig holde de yderst til venstre og højre liggende partier, med til tider ekstreme synspunkter, fra fadet. 

Projektet lykkedes ikke - man kan sige det var forud for sin tid. Men, det blev dog starten til det nye politisk parti Moderaterne.

Moderaterne er skabt ved at lytte til den almindelige dansker. 

Gennem "Det Politiske Mødested" har 20.000 helt almindelige danske borgere diskuteret politik, holdninger og løsninger. Holdninger, som de har fået ved at være helt tætte på problemerne i dagligdagen – om det er på sygehusgangene, på politistationen, på kasernen, i retssalene eller på kontoret, så oplever man bare tingene anderledes på tæt hold. 

Samtidig tænker man sig også til nogle løsninger og muligheder, som det er umuligt at gøre bag en computerskærm på Christiansborg.

Manglende erfaring, siger de kloge. Det har været sjovt at følge de mange medier og såkaldte eksperter under tilblivelsen af Moderaterne. 

Det er, som om de alle har forventet, at her kommer Lars Løkke Rasmussen og stiller sig foran et nyt frækt partilogo, og så præsenterer han ellers en række kandidater, som han har hentet med over fra andre partier på Christiansborg – eller måske nogen af de efterhånden mange løsgængere, der sidder i Folketinget på bagerste række og overvejer, hvor de skal melde sig, for at være sikret endnu en tur i manegen. 

Men sådan foregår det ikke hos Moderaterne, og dem der fortsat siger, at partiet mangler politiske profiler og eksperter, har fuldstændig misforstået konceptet – og det er det, der er danmarkshistorie. 

Moderaterne er nemlig bygget op af hverdagens eksperter. Vores sundhedspolitik er skabt af læger og sygeplejersker. 

Vores vækstpolitik er skabt af erhvervsfolk med rigtig erfaring. 

Vores klimapolitik er skabt af folk, der arbejder indenfor feltet og derved besidder en viden på området, der er uden sammenligning.

icon

Vores vækstpolitik er skabt af erhvervsfolk med rigtig erfaring. Vores klimapolitik er skabt af folk, der arbejder indenfor feltet og derved besidder en viden på området, der er uden sammenligning.

Det sjove er nemlig, at Folketinget og i særdeleshed regeringen består af politikere, der fra start har læst sig til deres viden og ikke har nogen erfaring fra ”det virkelig liv”. 

Det skal der også være plads til – vi har jo alle en forskellig tilgang til tingene. Men det begynder at blive lidt skræmmende, når det gælder hele regeringen. 

Hos Moderaterne gør vi det omvendt. 

Vores kandidater kommer fra det virkelige liv og skal ind (forhåbentlig) og lære at være politiker. Det bliver en spændende og udfordrende opgave for alle dem, der måtte blive valgt ind. Forskellen er blot, at når de har været på Borgen et stykke tid, så er de politikere med erfaring.

Så dannelsen af Moderaterne er historisk. For man har skabt et politisk parti baseret på viden og erfaring fra hverdagens eksperter, og man har gjort det under en politisk leder, der ikke lever af politik, men som er politik, som tænker politik, som skaber politik. 

En politisk leder, der ser, hvor tingene er på vej hen, før de er der. En politisk leder, der elsker Danmark og danskerne, og som for tre år siden foreslog, at vejen frem for Danmark var/er med et bredt samarbejde over midten og et opgør med blokpolitikken. Noget, som den nuværende regering pure afviste, da hånden blev rakt frem – men som de nu står og prædiker er det eneste rigtige for Danmarks fremtid.

Lad os få erfaringen tilbage i dansk politik. 

Lad os gøre op med den traditionelle tankegang og i stedet skabe løsninger i fællesskab på tværs af partier og blokke. 

Det er det bedste for Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden