I dag er der lempet lidt mere på coronarestriktionerne

Som planerne ser ud lige nu, så skal vi hen til september, før så godt som alle restriktioner er ophævet

Coronapasset bliver først udfaset med udgangen af september, som planerne er lige nu. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Coronapasset bliver først udfaset med udgangen af september, som planerne er lige nu. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

NORDJYLLAND:I dag er det 1. juli. Og udover at være første dag i andet halvår af 2021, så betyder det også, at der fra i dag er givet lidt mere slip på coronarestriktionerne.

Det er godt nok ikke vildt meget, men dog lidt. Rent praktisk betyder de lempede restriktioner følgende:

Du behøver ikke længere bestille tid til en PCR-test. Så du kan bare komme forbi og få en pind i halsen. Det er dog stadig muligt at bestille tid, og folk med en tid har forrang, hvis der er kø på teststedet.

Dit coronapas gælder i 96 timer - altså fire døgn - med en negativ test frem for de hidtidige 72 timer. De øvrige gyldighedsregler for vacciner og for tidligere smittede er der ikke ændret på.

Det såkaldt "lille indendørs forsamlingsforbud" er hævet til 250 mennesker.

På restauranter og cafeer, hvor gæsterne "i al væsentlighed" sidder ned, gælder der ikke længere noget afstandskrav, så restauratørerne kan udnytte deres kapacitet fuldt ud.

Festivaler, større koncerter og udendørs sportsarrangementer (minus Superligaen, der kører efter specielle regler) må nu have deltagere opdelt i sektioner á 1000 mennesker - samlet må der stadig kun være 2000 deltagere til det enkelte arrangement.

Næste store ryk om en måned

Det næste store ryk i genåbningen kommer 1. august, med en lille indlagt spurt 15. juli, hvor åbningstiderne for restauranter og serveringssteder udvides til klokken 02 - mens vi, som tingene ser ud lige nu, skal hen til 1. september, før stort set alle restriktioner forsvinder.

Coronapasset har Folketinget dog aftalt først af udfase med udgangen af september. Så når klokken slår 00.01 1. oktober, er alle restriktioner væk. Idet tingene jo kan nå at ændre sig til både den ene og den anden side undervejs.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.