Bestikkelsessag

Kendt nordjysk selskab er tiltalt for bestikkelse af kommunal topchef

- Vi vandt ordre, fordi vi var billigst, siger selskabets direktør og ejer

Det bliver Retten i Aarhus, der kommer til at tage stilling til bestikkelsessagen. Arkivfoto

Det bliver Retten i Aarhus, der kommer til at tage stilling til bestikkelsessagen. Arkivfoto

AALBORG OG FREJLEV: Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod den nordjyske virksomhed S. D. Kjærsgaard og dens direktør og ejer Palle Kjærsgaard for at have bestukket den tidligere chef i Natur og Vej Service og Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune Claus Pedersen for at opnå fordele som leverandør af entreprenørmaskiner til kommunen.

Som bestikkelse er ifølge anklageskriftet blevet brugt restaurantbesøg, koncertbilletter og flere års gratis adgang til Nibe Festival samt et sponsorat til badmintonklubben Triton, hvor den i Aalborg bosatte Claus Pedersen var bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget.

Tiltalepunkter mod Claus Pedersen

Claus Pedersen er tiltalt for modtagelse af bestikkelse (straffelovens prg. 144) ved uberettiget at have modtaget, fordret eller ladet sig tilsige gaver eller anden fordel fra S. D. Kjærsgaard A/S ved at:

Sørge for, at S. D. Kjærsgaard i perioden fra 2010 til 2016 betalte sponsorater på i alt 217.500 kr. til badmintonklubben Triton i Aalborg, hvor Claus Pedersen var bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget

I marts 2012 som gave at modtage to billetter til en koncert med Sanne Salomonsen i AKKC

I maj 2013 at modtage en gave fra S. D. Kjærsgaard i form af en invitation til en middag på restaurant Weber til ham og hans hustru med efterfølgende koncert med Eros Ramazotti i AKKC

Sommeren 2013 at modtage en gave fra S. D. Kjærsgaard i form af en invitation til sammen med sin hustru at deltage i Nibe Festival samme år med fri adgang til bar, frokost og aftenbuffet

Sommeren 2014 at modtage en lignende gave i forbindelse med det års Nibe Festival

Sommeren 2015 at modtage en lignende gave

I 2013 at have modtaget en gave fra et aarhusiansk firma i form af en invitation til at deltage i en golftur med fortæring og overnatning på Barsebäck Resort

Claus Pedersen er også tiltalt for mandatsvig (straffelovens prg. 280) for som forvaltningschef for kommunens regning at have indkøbt tøj og fodtøj til privat brug

KILDE: Anklageskrift

- Jeg blev meget forbavset, da anklageskriftet tikkede ind i min e-Boks dagen før nytårsaften. Vi vandt en ordre til Aarhus Kommune i 2010, fordi vi var billigst, og først senere blev vi sponsor i Triton. Jeg har ikke været skarp nok til at skelne mellem en offentlig og privat virksomhed, når det kommer til relationspleje, og det har ført til selvransagelse i virksomheden, siger Palle Kjærsgaard til NORDJYSKE.

Tiltalepunkter mod Palle Kjærsgaard og S. D. Kjærsgaard A/S

Palle Kjærsgaard er tiltalt for bestikkelse (straffelovens prg. 122) ved som direktør i S. D. Kjærsgaard at have ydet, lovet eller tilbudt Claus Pedersen gaver (opremset i den anden faktaboks) for at påvirke ham til at skaffe S. D. Kjærsgaard ordrer og/eller gode forretningsbetingelser.

S. D. Kjærsgaard A/S (som selskab) er tiltalt for at have ydet eller lovet Claus Pedersen gaverne for at påvirke ham til at skaffe selskabet ordrer og/eller gode forretningsbetingelser.

KILDE: Anklageskrift

Anklagemyndigheden vil kræve, at de tiltalte bliver idømt frihedsstraf under den kommende retssag ved Retten i Aarhus.

-Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale. Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, siger specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i en pressemeddelelse.

NORDJYSKE har forgæves forsøgt at få kontakt til Claus Pedersen.

Da NORDJYSKE for år tilbage talte med ham om beskyldningerne mod ham, afviste han at kommentere dem.

Men han har tidligere i flere omgange over for Århus Stiftstidende afvist alle beskydninger om urent trav.

Det var ifølge Claus Pedersen ham selv, der henvendte sig til sin chef og fortalte, at S. D. Kjærsgaard og et andet nordjysk selskab var sponsorer i Triton Aalborg og samtidig leverandører til Aarhus Kommunes entreprenørafdeling, men han afviser, at sponsoraterne til Triton Aalborg var en betaling for at blive leverandør til Aarhus Kommune.

Udover Claus Pedersen, Palle Kjærsgaard og S. D. Kjærsgaard er et aarhusiansk firma og dets to direktører også tiltalt i sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Over en million nordjyske mink skal aflives
Luk