Kør selv-ferie i Tyskland? 540 vejarbejder skaber bøvl - se hvad du kan gøre

Tæt ferietrafik og masser af vejarbejde sydpå

Lange bilkøer venter bilister på de tyske motorveje denne sommer. Foto. FDM

Lange bilkøer venter bilister på de tyske motorveje denne sommer. Foto. FDM

TYSKLAND:Kø, kø, kø - så langt øjet rækker.

Mange har prøvet det på autobahn i Tyskland, og hvis man skal på bilferie i år, kan man forvente masser af "stau" denne sommer.

Allerede nu er der gang i 540 vejarbejder rundt om i Tyskland, ifølge tal fra FDMs tyske søsterklub ADAC. 150 flere end på samme tidspunkt sidste år.

Selvom vejarbejderne fordeler sig over hele Tyskland, får danske bilister svært ved at styre uden om vejkøerne på vej sydpå.

icon

Skal man på kør selv-ferie i Europa, må man indstille sig på længere rejsetid og risiko for kø, især i Tyskland.

Karsten Meyland Lemche

Både på Autobahn A7 (Flensborg-Ulm) og A9 (Berlin-München), som mange danskere kører ad, er flere vejarbejder i gang. Det samme gælder omkring München og mod Salzburg i Østrig, oplyser FDM.

Flest vejarbejder - hele 143 - er der i delstaten Nordrhein-Westfalen, efterfulgt af Bayern (78) og Hessen (61).

- Skal man på kør selv-ferie i Europa, må man indstille sig på længere rejsetid og risiko for kø, især i Tyskland. Man kan dog tage sine forholdsregler ved at køre om natten, hvis det er muligt, eller midt på ugen, ligesom man bør undgå de store byer som Hamborg og Berlin i myldretiden, siger journalist og testkører på FDMs medlemsmagasin Motor, Karsten Meyland Lemche.

Trafiktrængsel om lørdagen

Ikke kun vejarbejde kan sætte tålmodigheden på prøve. Det samme kan tæt ferietrafik, som ventes at toppe i juli. Især lørdage, som er skiftedag på mange feriedestinationer, kan være slem. Ikke kun i Tyskland, men også store ruter som E45 over Brennerpasset mellem Østrig og Italien og Karawankentunnellen mellem Østrig og Slovenien.

- Hvis det er muligt, bør man undgå at ramme disse strækninger på lørdage i juli og den første del af august, hvor trafikken har det med helt at gå i stå, siger Karsten Meyland Lemche.

Han opfordrer bilister til at orientere sig om trafiksituationen via radio, GPS med trafikmeldinger eller brug af Google Maps, der selv foreslår alternative ruter, hvis trafikken sander til.

Læs mere om sommerens pressede trafiksituation på www.fdm.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.