Kører du råddent? Så er politiet på jagt efter dig

Nordjyllands Politi holder særligt øje med cyklister og knallertkørere, der tager chancer i trafikken

Polititjek af en knallert. Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Polititjek af en knallert. Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi holder i denne uge særligt godt øje med de cyklister og knallertkørere, der godt kan finde på at tage turen over fortovet, dem der lige kan nå over for rødt eller knallerterne, som kører lidt for stærkt.

Det gør de som et led i en landsdækkende kampagne, hvor politiet holder særligt øje med de "hensynsløse" cyklister og knallertkørere.

Dog kommer betjentene ikke til at holde om hvert gadehjørne og spejde efter færdselsforseelser eller lave tilfældige kontroller.

- Det bliver patruljevognene, der holder øje med de forseelser ude på vejene, siger politikommissær og leder af færdselsafdelingen Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Han forklarer, at der ikke er mandskab til en større række af kontroller, og det er grunden til, at patruljevognene på sagen.

De bløde trafikanter

Det går hårdest ud over de bløde trafikanter, når det går galt. Både tal og erfaring viser, at de i større grad er udsat for alvorlige skader eller død i ulykker.

Og risikoen for skade og ulykker stiger, når de bløde trafikanter opfører sig hensynsløst i trafikken. Eksempelvis i situationer, hvor cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove og i fodgængerfelter eller tager ikke hensyn til andre trafikanter.

I 2017 blev 27 cyklister og 9 knallertførere dræbt i trafikken, hvor yderligere 766 cyklister og 292 knallertførere kom til skade, og i en stor del af ulykkerne var hensynsløs opførsel fra de bløde trafikanters side grunden, oplyser Rigspolitiet.

Ifølge Jan Stagsted er chanceryttere i trafikken ikke et udpræget problem i Nordjylland.

- Det er ikke noget, vi har bemærket eller fået rapporter om, men jeg ser det, når jeg kører privat, siger Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.