Kom og se, hvad kostskole har gjort ved os

GRAVENSHOVED: Kære statsminister Mette Frederiksen og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det ser ud til, at det er nemmere at komme i kontakt med jer, hvis det er gennem medierne og åbne minister breve. 

Som børnenes statsminister og som børne- og undervisningsminister har jeg på vegne af den ene af to Gravenshoved Kostskoles grupper kontaktet jer 9. februar 2022. Men har stadig intet hørt.

Vi har fuld forståelse for, at I begge har en travl hverdag, og at I får mange henvendelser til jeres ministerier. ¨

Men når så Herlufsholm-sagen kommer frem, står I begge frem i medierne den efterfølgende dag.

Ja, vi indrømmer, at i det øjeblik følte vi os overset af politikerne og af mange af de landsdækkende medier. 

icon

Vi har fuld forståelse for, at I begge har en travl hverdag, og at I får mange henvendelser til jeres ministerier. Men når så Herlufsholm-sagen kommer frem, står I begge frem i medierne den efterfølgende dag.

Vi ønsker ikke mediedækning for sjov, men vi har brug for jer til at nå ud over Nordjylland til de andre tidligere elever, som er bosat i andre dele af landet.

Vi ønsker også jeres hjælp til at få stoppet den vold og de krænkelser, der foregår på andre institutioner og kostskoler. 

Flere af vores elever har også været anbragt andre steder, hvor der har været uhensigtsmæssige forhold for børn eller elever.

Da Gravenshoved Kostskole blev lukket, blev der åbnet en ny, som blev finansieret af Gravenshoved Kostskole Fonden; Dannevirke Kostskole. 

Her fortsætter personalet med vold og uhensigtsmæssig pædagogik. Forstanderinden er en del af det mønster, og hun er bestyrelsesformand for FADD og børnesagkyndig dommer.

Da skolen er privat ejet og ligger i Sønderjylland, har de nordjyske medier forståeligt valgt ikke at gå ind i det. 

Men efter vi har anmeldt Dannevirkeskolen for vold m.m. til Syd og Sønderjyllands politi og Social tilsyn Syd, har vi end ikke kunnet få medierne i Sønderjylland til at skrive om det. Hvordan skal vi komme ud med det, hvis ingen lytter til os.

Så vi har brug for jer, og vi har brug for, at disse ting kommer frem, så det kan blive stoppet. Alle børn har ret til en god, retfærdig og værdig behandling fra de omsorgspersoner der har ansvaret for dem. Særligt i de tilfælde, hvor dobbeltsocialiseringen har hovedvægten på institutioner og kostskoler.

Vi vil gerne invitere jer til Nordjylland, ellers kommer vi gerne til jer. Så I kan møde os og se, hvad Gravenshoved Kostskole har gjort ved os ”Gravenshoved-unger”. Vi ønsker dialog og vi ønsker at i lytter til vores beretninger og ser, hvad det gør ved børn og unge at opleve disse ting. Vi vil gerne fortælle jer, hvordan det stadig påvirker manges liv i dag.

Vi deler gerne vores erfaringer og viden, for det foregår stadig flere steder og vi ønsker at vi alle sammen kan være med til at stoppe den uhensigtsmæssige og voldelige kultur der stadig er en del af vores skoler og institutioner.

I undrer jer måske over to åbne breve fra to forskellige grupper af Gravenshoved-elever. Men den ene gruppe valgte at ekskludere nogle af de tidligere elever, fordi der var uenighed om, hvordan man er talsmand, og da vi ikke ønskede en talsmand, der ville have kæft, trit og retning, og mindede os om de oplevelser, vi havde på Gravenshoved Kostskole, valgte vi at lave en anden gruppe.

Vi var med fra begyndelsen og mener, at sagen er yderst vigtig for rigtig mange tidligere elever. Gruppen ”Det sidste kapitels talsmand ønsker ikke at samarbejde med os fra ”En Fælles Sag”, på trods af at vores sag og mål er de samme. Derfor er der 2 breve. Men vi sender en stor tak til den anden gruppe for at bakke os op i det her og vil gerne invitere dem med, hvis I ministre vil mødes med os.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.