Konservativ kandidat: Psykisk sygdom skal ikke forværres med lang ventetid

Region Nordjylland har landets længste ventetider, når det kommer til at få en samtale med en psykiater - 84 uger. Det er dybt bekymrende, og kræver en ny, gennemarbejdet psykiatriplan, skriver folketingskandidat for Konservative Mia Tang

Mia Tang <i>privatfoto</i>

Mia Tang privatfoto

DEBAT:Vi skal undgå at forværre psykisk sygdom med urimelig ventetid.

Ventetiden for få en samtale med en psykiater er nu i gennemsnit knap 63 uger. Sidste år var ventetiden godt 37 uger. Og her i Region Nordjylland har vi landets længste ventetider på 84 uger. Det er meget, meget bekymrende!

For det betyder jo, at man i ventetiden risikerer at blive endnu mere syg og måske desværre ender med en indlæggelse.

Da regeringen trådte til, lagde man op til en 10-års psykiatriplan. Men desværre skete der i tre år ingenting, selv om Sundhedsstyrelsen i begyndelsen af året fremlagde 37 gennemarbejdede anbefalinger for en kommende 10-årsplan.

Først da valget stod for døren, blev der indkaldt til forhandlinger. Pludselig fik regeringen travlt, for det skulle ikke hedde sig, at de havde glemt psykiatrien, selv om området i ventetiden tydeligvis har været maksimalt presset.

Nu har vi så endelig fået en psykiatriplan, der med megen god vilje kan kaldes en 2-årsplan. De seks borgerlige partier valgte at tilslutte sig planen, men efter valget må vi genoptage arbejdet, for de psykiatriske patienter fortjener en grundig 10-årsplan.

Jeg er på vegne af både patienter, pårørende og gode faglige kræfter skuffet. Det er endnu en gang gået for stærkt, og forhandlingerne var reelt pseudoforhandlinger. Der skal mere til for at få uddannet nok psykiatere, sikre nok sengepladser og bedre arbejdsforhold for medarbejderne.

Lad os få en ny regering, så vi kan få en langsigtet og solid plan for psykiatrien. Hverken patienter, pårørende eller medarbejderne har brug for en lappeløsning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.