Leder

Leder: Jeg håber, du får en dyr sommer

Danskernes bankbøger bugner - så brug lidt ekstra kroner denne sommer

Redaktionschef på NORDJYSKE's erhvervsredaktion, Claus T. Kræmmergård, har skrevet dagens leder. Arkivfoto: Michael Koch

Redaktionschef på NORDJYSKE's erhvervsredaktion, Claus T. Kræmmergård, har skrevet dagens leder. Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Vi har netop sat en bemærkelsesværdig rekord i Danmark.

I adskillige uger var mange af os henvist til at fordrive de fleste af døgnets timer på egen adresse. Og ydermere var mange af landets butikker, restauranter og lignende lukkede. Så på den baggrund kan man egentlig godt forstå det, hvis saldoen på den gennemsnitlige danske bankkonto er gået i vejret.

Men det vil alligevel nok være noget af en stramning at pålægge coronaen hele skylden for udviklingen. For allerede inden vi allesammen gik i virusskjul så var der vækst i bankernes indlån.

I maj voksede de danske bankers indlån med 12 milliarder kroner - til det rekordhøje niveau 999 milliarder kroner. Det viser nye tal fra Danmarks Nationalbank.

Tallene er gengivet af Finans.dk, der også har regnet videre på dem. Mediet er på den måde kommet frem til størrelsen på den gennemsnitlige opsparing for alle danskere over 18 år. Ikke mindre end 215.000 kroner har danskerne i gennemsnit stående på bankbogen.

Og så kunne man selvfølgelig godt trække lidt den modsatte vej ved at gøre opmærksom på, at pengene er ujævnt fordelt. Tidligere er det opgjort, at 70 procent af danskerne har under 100.000 kroner stående i banken. Men sådanne detaljer vil jeg ikke hænge mig i denne sammenhæng.

Her vil jeg blot tillade mig den luksus at slå et slag for den gode, dejlige, dyre sommer. For sådan én har vi - i hvert fald gennemsnitligt - råd til at have.

Der er masser af steder i sommerlandet, hvor der er god brug for, at vi som forbrugere lader skillingerne rulle lidt flittigere. Det vil være godt for samfundsøkonomien - og det vil temmelig sikkert også give mulighed for nogle gode sommerferieoplevelser i de nordjyske familier.

Og skulle du på den anden side af sommerferien finde ud af, at du har gravet lidt for dybt i tegnebogen i bestræbelserne på at forkæle dig selv og dine nærmeste, så er der faktisk hjælp på vej.

Der er jo nemlig en økonomisk indsprøjtning på vej, når de indfrosne feriepenge bliver udbetalt i løbet af efteråret.

God dyr sommer!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.