Stjal for millioner - nyt spor fundet tæt på

Nordjyllands Politi gennemser overvågningsvideo i forsøg på at finde gerningsmænd 

Tyvene slog til mod WJ Maskinservice her midt om natten - de stjal en varebil og meget kostbare minilæssere. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Tyvene slog til mod WJ Maskinservice her midt om natten - de stjal en varebil og meget kostbare minilæssere. Foto: Martél Andersen

Opdateret kl. 13 med nye oplysninger fra politiet 

NØRRESUNDBY:Det var store sager, indbrudstyve løb med  eller nærmere kørte væk med - fra virksomheden WJ Maskinservice på Bøgildsmindevej i Nørresundby natten til søndag.

Ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi, René Kortegaard, lykkedes det tyvene at slippe af sted med en hvid Mercedes Vito-varebil med en stor trailer hægtet på. På traileren havde tyvene stillet fire minilæssere, som de også tog med sig.

- Der er nok værdier for et par millioner kroner, oplyser vagtchefen.

Den stjålne Mercedes Vito med trailer blev fundet efterladt ved parkeringspladsen hos Th Hansen. Men de dyrebare minilæssere er pist-væk. <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Den stjålne Mercedes Vito med trailer blev fundet efterladt ved parkeringspladsen hos Th Hansen. Men de dyrebare minilæssere er pist-væk. Foto: Jan Pedersen

Søndag formiddag blev den efterlyste varebil fundet efterladt på en p-plads ved T. Hansen på Hjørringvej - ikke langt fra WJ Maskinservice.

Den store trailer var tom - de kostbare minilæssere er pist-væk.

- Et gæt er, at de blev læsset over i en større bil og kørt væk, siger vagtchef René Kortegaard.

Politiet er i fuld gang med at efterforske tyveriet og kan ikke sige noget om, hvor de stjålne minilæsserne nu er på vej hen.

Brød gennem hegn

Indbruddet hos WJ Maskinservice skete mellem klokken 02 og 03 natten til søndag, hvor indbrudstyvene brød gennem et hegn ved virksomheden. 

- De har haft rimelig god tid, siger René Kortegaard. 

Direktør for WJ Maskinservice, Morten Juel Jensen, var selv på virksomheden søndag formiddag for at besigtige skaderne.

- Gerningsmændene har skåret en lås til en gitterport op og smadret en rude til kontoret, hvor de har brækket et nøgleskab op, og så er de kørt med det hele, siger han og henviser til de fire Giant-minilæssere, som gerningsmændene har transporteret bort på traileren. 

Rammer kunder

Han er godt træt af situationen, som får konsekvenser for forretningen.

- Det har stor betydning, for flere af minilæsserne var jo solgt til kunder. Nu skal vi have fundet andre maskiner i stedet, og det kan blive svært, for der er stadig problemer med leveringstiden efter corona, konstaterer direktøren. Han håber, at kunderne har en vis forståelse for situationen. 

Fire Giant-minilæssere som denne blev losset på en trailer og kørt væk.  <i>Foto: Martél Andersen</i>

Fire Giant-minilæssere som denne blev losset på en trailer og kørt væk.  Foto: Martél Andersen

Der er overvågningskameraer ved virksomheden, og det materiale skal politiet nu have set igennem, ligesom der er tilkaldt kriminalteknikere for at sikre spor på stedet. 

Nordjyllands Politi ønsker stadig at tale med eventuelle vidner, som har bemærket noget i området i nattens løb.

Har du oplysninger i sagen, kan du ringe til Nordjyllands Politi på telefonnummer 114. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.