To kvinder dræbt ved flystyrt på limfjordsøen Fur

Fire personer ombord, da fly forulykkede ved Fur Flyveplads

To blev dræbt ved flystyrtet. Foto: Øxenholt Foto/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

To blev dræbt ved flystyrtet. Foto: Øxenholt Foto/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Opdateret mandag morgen klokken 06.10 med flere detaljer:

FUR:Et mindre fly styrtede søndag eftermiddag ned på limfjordsøen Fur, og to personer, der var om bord på flyet, blev dræbt. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Yderligere to passagerer kom til skade og blev fragtet til behandling på Rigshospitalet.

Flystyrtet skete ved Fur Flyveplads.

- Midt- og Vestjyllands Politi fik kort efter klokken 16 anmeldelse om, at et mindre propelfly var styrtet i forbindelse med afgang fra Fur og var brudt i brand, oplyser politiet i en pressemeddelelse søndag aften.

Flyet ramte ind i et træ og blev voldsomt beskadiget.

Til Ekstra Bladet siger ejeren af Fur Flyveplads, Poul Erik Havbo, at flyet hænger i et træ, og at det er "helt ødelagt".

Poul Erik Havbo så dog ikke selv flystyrtet, men det er det første af slagsen på pladsen, siden den åbnede for 27 år siden.

De to dræbte var kvinder. Ud over dem var der to mænd i flyet. De kom svært til skade og blev fløjet til behandling på Rigshospitalet, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge Horsens Folkeblad er de to par, der var med flye fra Horsensegnen. Det ene par fra selve Horsens, mens det andet par var bosat i en by mellem Horsens og Vejle. Det har vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau bekræftet overfor bladet.

Der er mandag morgen ikke nyt om de to overlevendes tilstand.

Politiet har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen til at afspærre og bevogte ulykkesstedet, indtil Havarikommissionen ankommer og undersøger de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

Vagtchef Ole Vanghøj oplyser mandag morgen, at de pårørende til de dræbte og kvæstede er underrettet. Han har ikke oplysninger om deres alder.

- Nu skal Havarikommissionen ankomme og i gang med at bjærge flyvraget, forklarer vagtchefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.