Den NORDJYSKE Initiativpris

Nomineret til Den Nordjyske Initiativpris: Jeg blev helt paf

De tre nominerede til Den Nordjyske Initiativpris på 100.000 kroner er: en naturelsker, en forening for børn med specielle behov og en forening for veteraner

Det var en tydeligt overrasket nomineret, NORDJYSKE Mediers projektleder Dorthe Nielsen ringede til for at overbringe nyheden om, at hun var en af de tre nominerede til Den Nordjyske Initiativpris på 100.000 kroner.

- Jeg er helt paf, sagde en Birgitte Glossing fra Fjerritslev, da hun fik overbragt den glædelige nyhed om, at hun med sit klimaprojekt er en af tre nominerede til Den Nordjyske Initiativpris 2019 på 100.000 kroner.

Birgitte Glossing har nemlig plantet en fredskov på 60.000 løvtræer, der er et fristed for frøer og tudser. Arbejdet med at passe skoven sker gennem en frivillig indsats.

- Hun er et eksempel på en initiativrig person, der tager skovlen i egen hånd og er vedholdende i sin indsats for at bevare og berige naturen omkring sig, lyder begrundelsen for, at netop Birgitte Glossings klimaprojekt er nomineret.

Birgitte Glossing er nomineret for sit store arbejde for at bevare og berige naturen.

Birgitte Glossing er nomineret for sit store arbejde for at bevare og berige naturen.

Foreningen BHOV, Aalborg, der arbejder for at forbedre vilkårene for alle børn med særlige behov, er også nomineret til prisen.

- Foreningen går i konstruktiv dialog med politikere, fagpersoner og med sig selv indbyrdes om bedre vilkår for alle børn med særlige behov. Altså ikke børn med bestemte diagnoser. De har løftet den enkeltes kamp til noget, der kan gøre en forskel for mange, lyder begrundelsen for denne nominering.

Marlene Qvist Simoni står i spidsen for foreningen BHOV, der er nomineret til Den Nordjyske Initiativpris for arbejdet med at skaffe bedre vilkår for børn med specielle behov.

Marlene Qvist Simoni står i spidsen for foreningen BHOV, der er nomineret til Den Nordjyske Initiativpris for arbejdet med at skaffe bedre vilkår for børn med specielle behov.

Den tredje nominerede er foreningen Veteraner i Thy, der arbejder for, at tidligere udsendte soldater kan møde ligestillede, der er kommet hjem med fysiske og psykiske mén.

- Vi er så glade for, at der er nogen, som værdsætter vores arbejde. Tusind tak for det, sagde en rørt Torben Jensen fra foreningen Veteraner i Thy, da Dorthe Nielsen ringede ham op.

Torben Jensen, Thy Veteraner, var på talerstolen, da foreningen indviede nye lokaler i 2017. Nu er foreningen nomineret til Den Nordjyske Initiativpris 2019. Foto: Diana Holm

Torben Jensen, Thy Veteraner, var på talerstolen, da foreningen indviede nye lokaler i 2017. Nu er foreningen nomineret til Den Nordjyske Initiativpris 2019. Foto: Diana Holm

Foreningen er blevet nomineret, fordi de gør en indsats, der ikke bør glemmes.

- Her kan veteranerne møde en forståelse og accept, som det kan være svært at finde eller genfinde i den hjemlige hverdag, er begrundelsen.

Medieredaktør på NORDJYSKE Medier, Karin Pedersen, forklarer, at det ikke var en nem opgave at finde de nominerede, for der var rigtig mange gode kvalificerede kandidater til prisen.

- Det var rigtigt svært at nå til enighed om tre projekter ud af den store bunke af indstillinger, der er kommet fra nordjyder, fra hele regionen - med rigtig gode initiativer. Det er folk, der gør en kæmpe indsats for andre og lægger al deres hjerteblod i forskellige initiativer. Så det var slet ikke så nemt, fortæller Karin Pedersen.

Formål med prisen

Formålet er at støtte, påskønne, belønne og synliggøre nordjysk gåpåmod, foretagsomhed og initiativ, som gør en forskel for andre

Prisen gives som anerkendelse til ildsjæle, frivillige eller initiativtagere, der uegennyttigt gør en indsat for andre og derved styrker fællesskabet i Nordjylland

NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond står bag prisen

De tre nominerede er udvalgt, fordi det er projekter, man ikke ser så ofte, fortæller hun.

- Og så har de en bredde, der gør, at nogen får glæde af det, og fordi de fortjener den anerkendelse, det er at blive nomineret til initiativprisen, siger Karin Pedersen.

Komiteen lægger i deres bedømmelse vægt på, at det er ildsjæle, det kan være enkeltpersoner, foreninger, grupper, udvalgt - det kan være alle mulige slags initiativer som gør en forskel for andre, og gør det uegennyttigt.

- Det er deres hjerteblod på forskellige måder - det er folk, der bare ikke kan lade være med at tage skovlen i egen hånd for at gøre noget, fortæller Karin Pedersen. De tre nominerede er fundet blandt ikke færre end 73 indstillede til prisen, der i år gives for femte gang.

Der er 10.000 kroner til de to nominerede, som ikke får prisen.

Det er NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond, der står bag prisen. Modtageren afsløres ved en festlig lejlighed 14. marts.

Priskomiteen består af projektleder Klaus Bystrup, bestyrelsesmedlem i AaB A/S, Lynge Jakobsen, professor på Aalborg Universitet og bestyrelsesmedlem i NORDJYSKE Holding, Anne Marie Kanstrup samt chefredaktør Lars Jespersen og medieredaktør Karin Pedersen, NORDJYSKE Medier.

Opdateret 13/2 klokken 12.15: Tidligere i denne artikel var der en fejl, som kunne forstås som, at en af de nominerede allerede har fået prisen. Det er ikke tilfældet. NORDJYSKE beklager fejlen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst