Nordjysk kultur er sød musik i mine ører

STØTTE:Det er ikke mere end et par måneder siden, at jeg i Nordjyske var nødt til at lufte min utilfredshed over, at regeringen med fordelingen af statslig kulturstøtte nok engang havde overset vores region.

I Midtjylland har de fem, i Syddanmark har de fire, men i Nordjylland har vi kun ét orkester med fast driftsstøtte fra staten. Det er selvfølgelig ikke godt nok.

Derfor var det også en helt fantastisk dag for Nordjyllands kultur, da vi tidligere på ugen uddelte udlodningsmidler til dansk kulturliv. Jeg har i flere måneder kæmpet en hård kamp for, at det nordjyske kulturliv skulle have del i midlerne, og det har endelig båret frugt.

icon

Jeg har i flere måneder kæmpet en hård kamp for, at det nordjyske kulturliv skulle have del i midlerne, og det har endelig båret frugt.

Vi har så meget skønt kulturliv i Nordjylland, og det skal vi værne om. Derfor er det fantastisk, at vi fik sikret, at Nordkraft Big Band får et statsligt tilskud på 1,5 mio. kr. Det er penge, der kan mærkes – og det gør mig ekstra glad, da det er et band, der ligger mit hjerte nært.

Det samme gør koldkrigsbunkeren Regan Vest, som vi med aftalen har sikret en håndsrækning på 2,6 mio. kr, mens også Aalborg Teater, Læsø Museum, Museet for Papirkunst og Kulturmødet på Mors får en kærkommen håndsrækning.

Jeg kan forstå på Nordjyskes egen journalist, at der er tale om en ”gaveregn fra Christiansborg”, og selvom ordlyden garanteret ikke skal tillægges mere end som så, synes jeg, det er at forsimple historien.

Vi uddeler ikke 324 mio. kr. af skatteborgernes penge uden at gøre det med omtanke, og på samme måde mener jeg heller ikke, at der er tale om, at vi uddeler gaver til de nordjyske kulturinstitutioner.

De nordjyske kulturinstitutioner fortjener den her håndsrækning for en mangeårig indsats på kulturområdet, og hvis de ikke fortjente midlerne, så havde de heller ikke fået dem.

Vi må ikke tage kulturen i Nordjylland for givet. Til gengæld skal vi værne om den og sætte pris på den. Det synes jeg, fordelingen af udlodningsmidlerne i denne omgang afspejler. Men det er ikke mange måneder siden, at Nordjylland blev forbigået ved fordelingen af den statslige kulturstøtte, og det understreger kun, at vi skal fortsætte med at kæmpe for kulturen i Nordjylland.

Det kommer jeg i hvert fald til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.