De danske medier

Nordjyske skal have ny chefredaktør

Bestyrelsen mener, der er brug for friske kræfter på posten

Per Lyngby fratræder sin stilling som ansvarshavende chefredaktør hos NORDJYSKE Medier. Arkivfoto: Lars Pauli

Per Lyngby fratræder sin stilling som ansvarshavende chefredaktør hos NORDJYSKE Medier. Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:NORDJYSKE Medier skal have ny ansvarshavende chefredaktør i stedet for Per Lyngby. Efter ønske fra NORDJYSKE Mediers bestyrelse er han er fratrådt stillingen og fritstillet med øjeblikkelig virkning.

- NORDJYSKE Medier er midt i en kæmpe omstilling, hvor de klassiske, trykte medier er ved at fade ud, og hvor vi skal finde vores plads i den nye digitale verden. Og det er bestyrelsens vurdering, at det var tiden at prøve at få nye kræfter på posten som ansvarshavende chefredaktør, siger Morten Sandlykke, der er bestyrelsesformand i NORDJYSKE Medier.

- Det er en overvejelse, vi har gået med i et stykke tid - om det ville være en mulighed at få nye kræfter ind på den post, fortsætter han:

- Og jeg vil gerne understrege, at det her ikke er nogen form for kritik eller underkendelse af Per Lyngbys indsats. Han har været i virksomheden i over 20 år og har leveret et formidabelt stykke arbejde. Han har sørget for at Nordjyske har fulgt med tiden, så vi er en meget stærk medievirksomhed i dag. Så vi håber, vi kan finde en, der er lige så stærk, men som kan komme med en frisk vinkel, med noget frisk blod til den omstillingsproces, vi er i gang med.

Per Lyngby blev i 1997 hentet til Nordjylland for at stå i spidsen for den planlagte fusion i efteråret 1999 mellem Vendsyssel Tidende, Aalborg Stiftstidende samt aviserne i Løgstør og Fjerritslev. Han kom fra en stilling som journalistisk chefredaktør på JydskeVestkysten i Esbjerg. I Nordjylland var han både administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør i virksomheden. Men sidste år valgte han at sige farvel til stillingen som administrerende direktør.

Arbejdet med at finde den nye ansvarshavende redaktør er gået i gang. Rekrutteringsprocessen gennemføres i samarbejde med Unique Human Capital. Morten Sandlykke regner med, at man kan præsentere den nye redaktør i løbet af august.

Chefredaktør Lars Jespersen konstitueres som ansvarshavende chefredaktør indtil rekrutteringsprocessen er afsluttet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.