Nordjyske skal have ny chefredaktør

Bestyrelsen mener, der er brug for friske kræfter på posten

Per Lyngby fratræder sin stilling som ansvarshavende chefredaktør hos NORDJYSKE Medier. Arkivfoto: Lars Pauli
De danske medier 21. maj 2019 10:17 - Opdateret 21. maj 2019 15:07

NORDJYLLAND: NORDJYSKE Medier skal have ny ansvarshavende chefredaktør i stedet for Per Lyngby. Efter ønske fra NORDJYSKE Mediers bestyrelse er han er fratrådt stillingen og fritstillet med øjeblikkelig virkning.

- NORDJYSKE Medier er midt i en kæmpe omstilling, hvor de klassiske, trykte medier er ved at fade ud, og hvor vi skal finde vores plads i den nye digitale verden. Og det er bestyrelsens vurdering, at det var tiden at prøve at få nye kræfter på posten som ansvarshavende chefredaktør, siger Morten Sandlykke, der er bestyrelsesformand i NORDJYSKE Medier.

- Det er en overvejelse, vi har gået med i et stykke tid - om det ville være en mulighed at få nye kræfter ind på den post, fortsætter han:

- Og jeg vil gerne understrege, at det her ikke er nogen form for kritik eller underkendelse af Per Lyngbys indsats. Han har været i virksomheden i over 20 år og har leveret et formidabelt stykke arbejde. Han har sørget for at Nordjyske har fulgt med tiden, så vi er en meget stærk medievirksomhed i dag. Så vi håber, vi kan finde en, der er lige så stærk, men som kan komme med en frisk vinkel, med noget frisk blod til den omstillingsproces, vi er i gang med.

Per Lyngby blev i 1997 hentet til Nordjylland for at stå i spidsen for den planlagte fusion i efteråret 1999 mellem Vendsyssel Tidende, Aalborg Stiftstidende samt aviserne i Løgstør og Fjerritslev. Han kom fra en stilling som journalistisk chefredaktør på JydskeVestkysten i Esbjerg. I Nordjylland var han både administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør i virksomheden. Men sidste år valgte han at sige farvel til stillingen som administrerende direktør.

Arbejdet med at finde den nye ansvarshavende redaktør er gået i gang. Rekrutteringsprocessen gennemføres i samarbejde med Unique Human Capital. Morten Sandlykke regner med, at man kan præsentere den nye redaktør i løbet af august.

Chefredaktør Lars Jespersen konstitueres som ansvarshavende chefredaktør indtil rekrutteringsprocessen er afsluttet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...