Nu er det slut med hurtigtest i Nordjylland

Det er som udgangspunkt ikke længere muligt at få en hurtigtest med podning i næsen. Falck lukker alle hurtigteststeder i Nordjylland og i stedet er der PCR-testmuligheder i alle nordjyske kommuner

Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Lørdag 9. oktober er sidste dag med hurtigtest i Region Nordjylland. Der vil fremover være adgang til de mere præcise PCR-test i hele regionen, hvor der som minimum er åbent alle dage i alle nordjyske kommuner - med undtagelse af Læsø Kommune.

Den gennemsnitlige svartid på en PCR-test er 10-12 timer. Men skulle der opstå et nødstilfælde, hvor en person med kort varsel har brug for en test, så vil det på udvalgte PCR-steder være muligt at få en hurtigtest.

- I Region Nordjylland er nedlukningen en konsekvens af den nationale beslutning om at lukke ned for hurtigteststederne, som i Nordjylland har været drevet af Falck. Fra på søndag er testtilbuddet så anderledes, men der er stadig et godt og solidt tilbud, hvor fokus har været på, at få teststeder i alle nordjyske kommuner, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Hvis situationen forandrer sig, og smitten stiger voldsomt, kan myndighederne med kort varsel indføre hurtigtest igen.

I Region Nordjylland er der siden 2020 foretaget 4,2 millioner PCR-test og 4 millioner hurtigtest. De mange test har resulteret i, at der er blevet fundet 27.000 tilfælde af coronasmitte i Region Nordjylland – og har altså været et vigtigt værktøj i forhold til at kunne smitteinddæmme alle kendte tilfælde.

På www.coronasmitte.dk og på www.rn.dk/coronatest kan du se kortet over teststederne, deres åbningstider samt hvor der er mulighed for hurtigtest i nødstilfælde. Du behøver ikke at bestille tid for at få en test.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden