Så meget er boligpriserne i Nordjylland faldet

Prisen på boliger er ifølge Home og Danske Bank faldet med 4,7 procent bare i august

 <i>Arkivfoto: Bente Poder</i>

Arkivfoto: Bente Poder

NORDJYLLAND:Der har været snak om, at nu måtte boligpriserne snart begynde at falde i noget tid. Meget tyder på, at nu er det sket.

I hvert fald viser indekset "Boligbrief" fra Home og Danske Bank, at boligpriserne i august alene er faldet med 4,7 procent. Samtidig er boligsalget faldet med 5 procent. Det er især lejligheder, der ikke bliver handlet med.

Home forudser, at den udvikling kun vil fortsætte i den kommende tid som følge af de seneste rentestigninger og den høje inflation. 

- Det trækker købekraft og mod ud af boligkøberne, siger Michael Dalsager, der er boligmarkedsanalytiker og talsperson hos Home.

Så meget kan priserne falde

Flere økonomer og regeringen forudser at faldet kan ende nede omkring 10 procent i sltuningen af 2023. Det giver dog ikke nødvendigvis grund til bekymring, da priserne umiddelbart ender på samme niveau som før coronaens prisboom. 

- Husmarkedet ser faktisk okay ud, når vi maler med den brede pensel. Salget er omtrent som i årene før corona, forklarer Michael Dalsager.

Prisfaldet påvirker derfor ikke en stor del boligejere. 

- Mange boligejere har en solid buffer efter corona og vil ikke blive voldsomt påvirket af de seneste og forventede prisfald de kommende måneder, siger analytikeren. 

Derudover var august en god måned for salg af sommerhus. Hele 10 procent flere sommeradresser blev solgt på landsplan. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.