Debat: Per Larsen skal stoppe sit klynk

Per Larsen (K) stiller op til folketingsvalget. Han mener topskatten bør sænkes og viser sin egen lønseddel frem. Aalborg 10 oktober 2022 <i>Foto: Lars Pauli</i>

Per Larsen (K) stiller op til folketingsvalget. Han mener topskatten bør sænkes og viser sin egen lønseddel frem. Aalborg 10 oktober 2022 Foto: Lars Pauli

DEBAT:Jeg ved ikke, om det er er forsøg på at retfærdiggøre sig selv, at Per Larsen nu viser sin lønseddel frem fra Folketinget (Nordjyske 11.10.), eller om det er et forsøg på at få os til at have ondt af ham.

Jeg ved heller ikke, om det er et forsøg på at retfærdiggøre Konservatives skatteforslag om at fjerne topskatten og lade bl.a de offentlig ansatte betale herfor.

Jeg er da egentlig også lidt bekymret på Nordjyskes journalis’s vegne, for det ser jo ud til, at han kun regner med 10 månedslønninger, når han kan få 12 månedslønninger a 59.853,83 til at give ca. 600.000 kr. Det korrekte beløb er 718.233,96 kr.

Til det her beløb skal så lægges et skattefrit omkostningsvederlag på 69.930,96 kr. samt betaling for dobbelt husførelse på på 35.286 kr.

De her nævnte beløb er jo ikke hemmelige, men fremgår af Folketingets hjemmeside.

Kigger vi så på Region Nordjyllands hjemmeside kan vi se hvad de forskellige vederlag er på. Medlem af regionsrådet 118.819,- kr., 1.Næstformand 121.691,- kr. medlem af forretningsudvalget 86.356,- kr. Hertil skal så lægges evt. honorarer for “ben”, så som: Næstformand NT, Bestyrelsesmedlem Nordjyske Jernbaner, Bestyrelsesmedlem Danske Regioner, Formand Amgros I/S. Jeg kender ikke alle honorarerne, men vil anslå det til at være tæt på 300.000 kr./år.

Det er ikke de nævnte beløb, der generer mig, men jeg skal være ærlig og tilstå, at det generer mig, at jeg kan se, at Per Larsen ikke deltager i rugbrødsarbejdet i Region Nordjylland.

Ikke ét eneste af de syv hårdtarbejdende udvalg deltager han i.

Nej, han har alene valgt at deltage i møder på den ene dag om måneden. hvor man skal godkende udvalgenes arbejde og indstillinger. Jeg ved godt hvorfor. Det skyldes alene det faktum, at man som folketingspolitiker ganske enkelt ikke har tid til at deltage i rugbrødsarbejdet, tid til at deltage der, hvor man bl. a drøfter rigtige menneskers, virksomheders og uddannelsesinstitutioners problemstillinger og øvrige henvendelser til regionen. Men alene har tid til at deltage der, hvor de store vederlag falder.

For mig er det moralsk forkasteligt, og jeg synes ærlig talt, at det ville klæde ham at trække sig til fordel for en anden konservativ.

De konservative, jeg arbejdede sammen med i sin tid, var for det meste fornuftige, og deltog i et kompromissøgende arbejde for få hverdagen for almindelige mennesker til at hænge sammen.

De samme almindelige mennesker, som de konservative oplyser vil få 11.000 kr. (kræver i hvert fald en indkomst på mindst 600.000-700.000 kr. pr. år) i skattelettelser ved at fjerne topskatten.

Pape ynder også at sige, at mange lønmodtagere over for ham har oplyst de gerne vil arbejde flere timer, hvis man kunne beholde flere af den sidst tjente krone.

I de 34 år jeg har været faglig aktiv, tror jeg faktisk aldrig, jeg er stødt på den begrundelse for overarbejde, og lige nu er det faktisk min opfattelse, at det er et pænt stykke vej fra flertallets og især de unges virkelighed. Per Larsen vil med sin indkomst på ca. 1.3 mio. kr. få en skattelettelse på noget der ligner 100.000-115.000 kr.

Oven i det skal så lægges godt 100.000 kr., der udbetales som skattefrie vederlag.

Kære Per Larsen, uanset det måtte være dig, statsministeren eller hvilken som helst lønmodtagere, der som følge af Pape’s plan om fjernelse af topskatten kunne spare så mange penge i skat, så håber jeg ikke flertallet af danskerne hopper på jeres vogn.

Så Per Larsen, stop dit klynk og vedstå dig konsekvenserne.

Mange af de konservative skattelettelser skal betales af enlige, dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og SU-modtagere uden erhvervsarbejde + en voldsom reduktion af offentlig ansatte, samt de mange alm. lønmodtagere der ikke når op på de nævnte indkomster, og det er nu nok de fleste. Blandt kilderne til det her indlæg er bl.a Cepos, der mig bekendt ikke har en særlig socialistisk tilgang til konservative mirakelmagere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.