Pressemøde: Det ved vi om regeringens plan for 3. Limfjordsforbindelse

Står det til regeringen skal 3. Limfjordsforbindelse etableres, og det skal gøres inden for de næste 15 år.

Ifølge regeringen skal 3. Limfjordsforbindelse gå over Egholm. Det blev aftalt i blandt flere partier i 2014. Foto: Aalborg Luftfoto

Ifølge regeringen skal 3. Limfjordsforbindelse gå over Egholm. Det blev aftalt i blandt flere partier i 2014. Foto: Aalborg Luftfoto

NORDJYLLAND:3. Limfjordsforbindelse over Egholm skal bygges. Det mener regeringen, der har præsenteret sit udspil til de kommende infrastrukturforhandlinger torsdag.

3. Limfjordsforbindelse er kun ét projekt i et stort transportforlig, men forbindelsen er et af de dyreste vejprojekter i puljen, og forbindelsen vækker også debat både lokalt og på Christiansborg.

Ifølge udspillet har planen med de mange investeringer et 15-årigt sigte med 5-årige rul. 3. Limfjordsforbindelse blev ikke nævnt på torsdagens pressemøde, og der står heller ikke noget om, i hvilket rul regeringen ønsker 3. Limfjordsforbindelse skal etableres.

På et spørgsmål om prioriteringen af de forskellige projekter svarede finansministeren dog, at det kommer an på de kommende forhandlinger.

- I den forhandling er der to meget vigtige ting. Dels hvilke projekter vi er enige om – dels i hvilken rækkefølge de skal gennemføres. Vil meget gerne lytte til de input, der kommer.

- Virkeligheden er den, at alle dele af Danmark, vil have deres projekt så hurtigt om muligt. Vi vil kigge på, hvor der er det største behov for at komme hurtigt i gang og sikre balance mellem by og land, øst og vest.

Finansminister Nicolai Wammen (S) fortalte også på dagens pressemøde, at han ønsker en bred aftale med folketingets partier, og at han senere torsdag ville holde et såkaldt sættemøde med de andre partier på Christiansborg.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har tidligere sagt, de enkelte projekter ikke kommer til afstemning enkeltvis men kommer til at indgå i en samlet aftale.

Regeringen håber en endelig aftale er på plads inden sommerferien.

Her kan du læse meget mere om 3. Limfjordsforbindelse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.