Radikal kandidat: Kommentatorer går i selvsving

- Da kravet om valg blev fremsat, var vi for bløde. Da valget nærmede sig, var vi for hårde. Først var kritikken, at valgdatoen var alt for sent. Så var valget alt for tidligt, skriver folketingskandidat for Radikale Venstre Christian Friis Bach. Han er knotten på politiske kommentatorer

Folketingskandidat for Radikale Venstre Christian Friis Bach kommer med en opsang til politiske kommentatorer: - Radikale Venstre var det eneste støtteparti, der satte foden ned overfor statsministeren efter Minkkommissionen, skriver han. <i>Arkivfoto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix</i>

Folketingskandidat for Radikale Venstre Christian Friis Bach kommer med en opsang til politiske kommentatorer: - Radikale Venstre var det eneste støtteparti, der satte foden ned overfor statsministeren efter Minkkommissionen, skriver han. Arkivfoto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

DEBAT:Jeg er normalt et positivt menneske og ved godt, at det ikke vil gavne min kampagne kollektivt at kritisere de politiske kommentatorer.

Men jeg er knotten på dem, fordi de er gået i selvsving imod mit kære parti og gode partileder.

Radikale Venstre var det eneste støtteparti, der satte foden ned overfor statsministeren efter Minkkommissionen!

Det har ført til, at Mette Frederiksen, som dengang insisterede på at fortsætte en lukket og indadvendt et-partiregering, nu taler om en bred og åben samlingsregering - hen over midten!

Det er en markant og positiv sejr for Radikale Venstre, og det er Sofie Carsten Nielsens fortjeneste.

Men kommentatorerne har besluttet sig for kollektivt at benægte og beklikke det i et selvmodsigende selvsving.

Da kravet om valg blev fremsat, var vi for bløde. Da valget nærmede sig, var vi for hårde.

Først var kritikken, at valgdatoen var alt for sent. Så var valget alt for tidligt.

Stop det. Og anerkend, at den stille og rolige, men kontante linje, som Sofie Carsten Nielsen har stået for, har forandret dansk politik – og forandret statsministeren - markant.

Hun er endda begyndt at anerkende fejl. Hvem havde set det komme?

Derfor er der heller intet, kære kommentatorer, mærkeligt i, at vi først krævede, at statsministeren skulle udskrive valg. Og nu kan pege på den markant forandrede Mette Frederiksen som statsminister igen.

Vi har opnået det, vi ønskede. Og mere til. Og den sejr holder vi benhårdt fast i. Også efter valget.

Vi peger ikke på Mette Frederiksen. Vi peger på en åben og inddragende samarbejdsregering hen over midten med Mette Frederiksen i spidsen. Og der er jo ligesom ikke andre statsministerkandidater, der ønsker at stå der. I midten.

Radikale Venstre har derfor som det eneste parti haft en kontant linje, og et klart mål efter Minkkommissionen.

Men forløbet bekræfter, at der er langt større risiko for at de enøjede politiske kommentatorer kapper éns hoved af, hvis man er modig nok til at stikke det frem.

SF og Enhedslisten stak hovedet i en busk efter minksagen og uddelte en betydningsløs næse – det har kommentatorerne glemt og tilgivet.

Blå blok og Moderaterne røg ned i en juridisk blindgyde, hvor de stadig render hovedløse rundt. Det slipper de afsted med.

Det eneste parti, der satte handling bag ordene om ansvar og en mere åben og inddragende samlingsregering, var Radikale Venstre. Det har virket.

Det er godt for demokratiet. Og det er godt for Danmark. Vi ved godt, kære kommentatorer, I aldrig vil sige tak. Men et ”godt gået” kan også gøre det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.