Regionen vil køre ud til unge og lokalbefolkningen med vacciner

Selvom tilslutningen til vaccination er høj, vil regionen have flere med

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Fra på fredag vil Region Nordjylland begynde at tilbyde vaccinationer på en række uddannelsesinstitutioner og i udvalgte nærområder i Nordjylland. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Selvom tilslutningen til vaccination generelt er høj i Region Nordjylland, hvor 88,6 procent af de inviterede har fået første stik, og 82,8 procent har fået andet stik, ønsker regionen at få flere med. Det handler særligt om de unge, hvor tilslutningen er lavere end i den ældre del af befolkningen.

Fredag den 27. august vaccineres for første gang på en uddannelsesinstitution. Det bliver på SOSU Nord beliggende tæt på Aalborg Station og Kennedy Arkaden. Her tilbydes elever og ansatte på SOSU Nord, HF & VUC Nord, Aalborg City Gymnasium og AUX vaccination uden tidsbestilling.

- Vi har haft et stort ønske om at kunne tilbyde vaccination på SOSU Nord, fordi vi har oplevet flere smittetilfælde, og vores oplevelse er, at nogle af de studerende endnu ikke er i gang med vaccination eller er færdigvaccinerede. Så vi vil gerne gøre det nemt for dem at starte vaccination, og så håber vi på, at vi kan holde smitten nede og få færrest mulige forstyrrelser i undervisningen, siger Lene Kvist, direktør på SOSU Nord.

Tilbud til lokalbefolkningen

Fra uge 36 fortsætter indsatsen, og regionen vil køre ud og tilbyde vaccinerne i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.

Regionen vil løbende opdatere https://rn.dk/vaccinationssteder med oplysninger om, hvor og hvornår de vaccinerer. På nuværende tidspunkt er der planlagt udkørende vaccination i Aalborg Øst og Nørresundby den 6. september.

Region Nordjylland har allerede eller vil kontakte alle uddannelsesinstitutioner i regionen med henblik på et samarbejde. Nogle vil kunne få en vaccination på en uddannelsesinstitution, mens andre vil kunne blive vaccineret et andet sted i nærområdet.

- Vi håber, at vi på denne måde kan gøre det nemt for dem, der ønsker at blive vaccineret, men som endnu ikke er blevet det, at tage imod tilbuddet om vaccination. På fredag er tilbuddet kun til elever og ansatte på SOSU Nord og andre inviterede skoler, så vi kan gøre os erfaringer med udkørende vaccinationsteams. Men vi arbejder på, at vaccination via de udkørende vaccinationsteams også skal være et tilbud til lokalbefolkningen, siger Anders Koudal Cinicola, chefkonsulent i Region Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.