Rejselysten stiger: Flyselskaber sætter flere fly ind mellem Aalborg og København

Genåbningen af Danmark kan mærkes på aktiviteten og efterspørgslen hos både flyselskaber og Aalborg Lufthavn

AALBORG:Genåbningen af Danmark betyder ikke kun, at danskerne igen kan tage til frisøren, i svømmehallen og til håndboldkampe. Den betyder også, at danskerne igen begynder at efterspørge flybilletter.

Det mærker man både hos det danske flyselskab DAT og hos Norwegian, som nu begge øger antallet af afgange mellem Aalborg og København. Det meddeler selskaberne i en pressemeddelelse.

DAT indsætter 13 procent flere flysæder og øger antallet af afgange mellem Aalborg og København med otte procent.

- Fremover vil flere af vores afgange blive fløjet med vores Airbus 320. Vi øger kapaciteten med mere end 7.700 sæder fra uge 21, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT.

- Fra den 31. maj tilføjer vi også yderligere seks afgange pr. uge. Dermed flyver vi 78 afgange ugentligt mellem Aalborg og København, fortsætter han og forklarer, at konkurrencen på netop den rute er hård med to andre udbydere.

Og en af de andre udbydere, Norwegian, skruer nu også op for antallet af flyvninger i Danmark. Helt konkret går flyselskabet fra nuværende tre afgange om ugen på ruten til at øge til tre afgange hver vej fra tirsdag. Senere vil det tal blive opjusteret til fire afgange hver vej.

Ikke kun DAT og Norwegian opruster i Aalborg Lufthavn. Senest har også det irske lavprisselskab RyanAir meddelt, at det åbner ny rute i Aalborg. Og det passer godt ind i et billede af stigende passagertal i lufthavnen.

Efter et hårdt 2020, hvor Aalborg Lufthavn i april kun registrerede 1123 passagerer i lufthavnen, afslører dette forår en helt ny rejselyst blandt nordjyderne. Således var der i marts i år 20.385 passagerer igennem sikkerhedskontrollen, og i april steg det tal til 27.793.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.