Så tæt var Læsø-kandidat på en plads i regionsrådet

Karsten Skov Petersen (K) fik flest personlige stemmer ved kommunalvalget på Læsø og også flest til regionsrådsvalget på øen

Karsten Skov Petersen blev den mest populære politiker på Læsø - både til kommunal- og regionsrådsvalget. Foto: Kim Dahl Hansen

Karsten Skov Petersen blev den mest populære politiker på Læsø - både til kommunal- og regionsrådsvalget. Foto: Kim Dahl Hansen

LÆSØ:276 stemmer fik Karsten Skov Petersen fra Det Konservative Folkeparti til kommunalvalget - flest af alle blandt kandidaterne i Læsø Kommune.

En del flere stemmer blev det dog til ved regionsrådsvalget for Karsten Skov Petersen.

Her havde 534 - 429 af dem på Læsø - valgt at sætte deres kryds ud for Det Konservative Folkepartis kandidat på den gule stemmeseddel.

De stillede op til regionsrådsvalget på Læsø

Karsten Skov Petersen (K) - 534 stemmer (429 stemmer på Læsø)

Tobias Birch Johansen (V) - 117 stemmer (64 stemmer på Læsø)

Kilde: KMD

Det sikrer ham imidlertid ikke en plads i regionsrådet, selvom han er den kandidat fra Læsø Kommune, der har fået flest stemmer ved regionsrådsvalget.

Så skulle Karsten Skov Petersen have cirka 400 stemmer mere, da det syvende og sidste mandat for Det Konservative Folkeparti blev udløst ved 935 stemmer. Det tilfaldt Jens Henrik Kirk fra Mariager.

- Overordnet ser er jeg godt tilfreds som konservativ med vores valg. Vi fik syv mandater i regionen. Samtidig er jeg også tilfreds med systemskiftet i Region Nordjylland, siger Karsten Skov Petersen og henviser til, at Venstre og Det Konservative Folkeparti sammen har skaffet et flertal i det nye regionsråd i Region Nordjylland.

- Personligt vil jeg betegne mit eget regionsrådsvalg som fantastisk, og jeg er meget ydmyg over den opbakning, jeg har fået. Jeg har ikke ført valgkamp i Jylland, men jeg har alligevel fået mindst én stemme i alle kommuner, konstaterer han.

- Mit succeskriterie var at komme ind i regionsrådet og dermed repræsentere Læsø her. Jeg er ikke skuffet, men selvfølgelig ærgrer jeg mig, siger Karsten Skov Petersen.

De tog pladserne i regionsrådet for Det Konservative Folkeparti

Per Larsen - 17.900 stemmer

Pia Buus Pinstrup - 3782 stemmer

Tage Leegaard - 2699 stemmer

Per Møller - 2478 stemmer

Vibeke Gamst - 1670 stemmer

Kim Frost - 1280 stemmer

Jens Henrik Kirk - 935 stemmer

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden