Se billederne: Aalborg omfavner mangfoldigheden

Tusindvis af mennesker - på tværs af seksualitet og kønsidentitet - maler lørdag byen regnbuefarvet. Aalborg Pride afholdes nemlig for sjette gang 

Omkring 4000 deltog i Pride-optog gennem Aalborg gader lørdag. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Omkring 4000 deltog i Pride-optog gennem Aalborg gader lørdag. Foto: Lars Pauli

AALBORG:De seneste to år har corona sat en stopper for afholdelsen af Aalborg Pride, men lørdag vendte festen tilbage. Allerede fra klokken 10 begyndte stemningen at summe, og resten af formiddagen strømmede det til med folk, der fyldte Kildeparken med dans, grin og flag i alle farver. 

Nordjyskes fotograf Lars Pauli var på pletten og fangede stemningen fra forfesten og paraden gennem byen.

Aalborg Pride 2022: Forfest i parken

Aalborg Pride 2022: Parade

Aalborg Pride

Aalborg Pride 2

Arrangementet fortsatte i Karolinelund, og i aftes flyttede festen til Studenterhuset, hvor der var afterparty fra klokken 20. 

Aalborg Pride

  • Aalborg Pride er en frivillig forening, der arbejder for at synliggøre LGBT+-miljøet i Nordjylland samt nedbryde fordomme og mindske diskrimination i forhold til miljøet.
  • LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser, bi- og transpersoner. Når man tilføjer et ”+” efter bogstaverne, er det for at inkludere flere grupper. LGBT+ bruges her om den store mangfoldighed af personer med en anden seksuel orientering eller kønsidentitet end cisheteroseksuel. Cisheteroseksuel er betegnelsen for dem, der føler sig tiltrukket af det modsatte køn, og som identificerer sig med det køn, de fik ved fødslen.
  • Foreningen Aalborg Pride blev etableret i 2015, og det var også året, hvor Aalborgs - og Nordjyllands - første pride-parade blev afholdt.
  • Det første år deltog cirka 1.500 i paraden, og derudover var der omkring 5.000 gæster i Karolinelund, der også dannede ramme for begivenheden. Siden har begivenheden og deltagerantallet vokset sig større og større.
  • I år er det sjette gang, at Aalborg Pride afholdes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk