Se de rørende billeder: Ræveunger kigger udenfor hulen for første gang

Omkring 1. maj begynder ræveungerne at komme med udenfor hulen. Det Nordjyske Mediehus' journalist var på pletten i Lille Vildmose og fik billeder af et kuld nysgerrige unger.

LILLE VILDMOSE: Selvom der stadig er nattefrost, og temperaturen om dagen har svært ved at nå op på to-cifrede grader, så er det forår udenfor i naturen.

Er man i tvivl, så kan man bare se på disse billeder taget af en af Det Nordjyske Mediehus' journalister, der har været ude og vandre en tur med kameraet.

Pludselig var en flok - meget nysgerrige - ræveunger meget tæt på for at undersøge gæsten, der kom på besøg i naturområdet.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er omkring 1. maj, at rævehvalpene for alvor får lov til at komme uden for hulen og opleve verden lidt på egen hånd.

De er cirka fire til fem uger gamle, og de begynder lige så stille at få en mere rød pels. Mens de er helt små er pelsen nærmest mørkegrå.

Ungerne her har stadig ikke fået de ravfarvede øjne, som voksne ræve har. Ræveunger bliver født med blå øjne, der skifter farve i takt med, at de vokser for at ende med de ravfarvede øjne, når ræven er fuldvoksen.

Lige nu kan man se ræveungerne lege rundt. Der går endnu syv til otte uger, før ungerne selv begynder med at lede efter mad rundt om rævegraven.

Hvalpene bliver kønsmodne, når de er 6-7 måneder. Så jager moderen dem væk.

Der er normalt fire til syv rævehvalpe i et kuld.

Også sidste år blev der taget billeder, da en rævefamilie i Lille Vildmose vovede sig udenfor hulen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.