Sne og frost i dag - men hvordan bliver vejret i påsken?

 <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:Ifølge kalenderen er vi et godt stykke inde i foråret. Vi har også lige skiftet til sommertid. Men kiggede du ud af vinduet tirsdag morgen, hvad enten det er derhjemme eller i en bil, så kunne det til forveksling godt ligne vinter, det du kiggede på.

Og de herværende vinter-vibes bliver hængende. For ifølge meteorologerne på Lyngbyvej i København, så kan du godt lægge drømmene om en påske i shorts og hawaiiskjorte på hylden. Kigger man en uge frem i tiden, så står der nemlig ikke skrevet hverken sommer eller forår i DMI's prognoser; hvis du er heldig, så slipper du for nattefrost lidt afhængig af, hvor du bor, men to-cifrede temperaturer om dagen skal du kigge langt efter.

Umiddelbart er det kun Himmerland, der kan se frem til at opleve det fænomen, men det bliver kombineret med kraftig blæst, heldagsregn og masser af det. Så begejstringen over 11 graders varme i Hobro på torsdag kan nok tøjles.

Når blikket falder længere ned over dagene, så langt som DMI's dagsprognose rækker, så er det weekenden og specielt søndag, der lokker med det bedste vejr til at foretage sig ting udendørs. Der forventer vejrprofeterne temperaturer omkring otte-ni grader, masser af sol og ganske lidt vind.

Medmindre du bor i det østlige Vendsyssel ud mod Kattegatkysten, for vinden er østlig og kold, så selv om der ikke er så meget af den, så tager den lige toppen af temperaturen, der næppe kommer over fem grader på de kanter - men solen skal stadig skinne.

Helt generelt bliver det koldere i Nordjylland i den kommende tid, end det forventes i resten af landet, men foråret kommer jo snigende sydfra og rammer ikke Danmark samlet på én gang - og sådan har det altid været; mens de sidder på terrassen og drikker rosé i Sønderborg, så skovler vi stadig sne i Bindslev. Lidt groft sagt.

Hvis det er nogen trøst, så forventer DMI dog, at vejret efter påske bliver lidt varmere, mere solrigt og med mindre nedbør, end vi kan forvente i påskedagene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.