Skabt helt fra bunden

MODERATERNE:Hvad er det, I ikke forstår? Sådan fristes jeg virkelig til at spørge, når politiske kommentatorer i diverse tabloidaviser og mavesure politikere gang på gang stiller spørgsmålstegn ved Moderaterne og dennes formand Lars Løkke Rasmussen. 

Gang på gang fremhæves det, at dette er Løkkes ”projekt”, der blot er sat i værk for at tilfredsstille én mands ego og samme mands manglende indsigt til at forlade dansk politik. 

Det værste er, at det kommer fra folk, der burde vide bedre. Folk der burde have sat sig ind i tingene, inden de forsøger at negligere et projekt, der har taget halvandet år at udvikle og samtaler med tusinder og atter tusinder af danskere.

Moderaterne er skabt, længe før Lars Løkke Rasmussen forlod sin formandspost hos Venstre. Skabt uden navn og uden tanker om et politisk parti – men skabt i den forstand, at utallige samtaler med almindelige danskere fik overbevist en tidligere statsminister om, at det måske var på tide at sætte sig ned og lytte i stedet for at fortælle. 

Det var også derfor, at Lars Løkke Rasmussen foreslog et bredt samarbejde ind over midten af dansk politik ved det seneste valg – der var en bagtanke med det, men ikke den bagtanke flere folk tror, at det var for at klamre sig til magten. 

Bagtanken var, at hvis vi skulle se om alle de samtaler havde hold på sig, så var det værd at teste på netop det tidspunkt. Og ganske rigtigt, så blev Lars Løkke Rasmussen og Venstre belønnet med det mest imponerende stemmetal i mands minde. Desværre var det ikke nok til at beholde magten og Venstres mørke bagland gjorde med det samme sit til at lukke ned for sådanne tanker. Men det skal vi være glade for, for det blev efter nøje overvejelser og masser af møder med medstifter Jeppe Søe til det vi i dag kender som Moderaterne.

Politiske modstandere kommer tit med påstanden, at Lars Løkke Rasmussen med det samme vil forlade Moderaterne, hvis den rigtige toppost i udlandet bliver præsenteret for ham. Med bare en smule indsigt i, hvordan tingene foregår, ville man vide, at dette nok allerede er sket – altså tilbuddet om at forlade dansk politik. 

Men dedikation til projektet og ikke mindst de mere end 20.000 medlemmer af Det Politiske Mødested og de tusinder af medlemmer af Moderaterne gør deres påstand til skamme. Lars Løkke Rasmussen er slet ikke færdig i dansk politik. Han tænker politik. Han drømmer politik. Han er politik. Og det er lige præcis det, kommentatorer og modstandere ikke forstår. Men de ville måske forstå det bare en lille smule, hvis de havde sat sig ned og læst Moderaternes politiske program. 

Hvis de havde gidet at tænke tanken, at folk faktisk godt kan forandre sig, se tilbage og sige, at det her må vi simpelthen kunne gøre bedre. Hvor ender vi, hvis mennesker ikke må forandre sig, se ind i sig selv og konkludere: Hvorfor gjorde jeg ikke sådan?

Jeg har været med til at udvikle Moderaternes politik inden for vækst og iværksætteri samt grøn omstilling. Emner der ligger mit hjerte nært. Jeg har oplevet en enorm frihed til at komme med forslag, som har grund i mine oplevelser som erhvervsdrivende. Forslag, der er blevet lyttet til, fordi de kommer fra folk ”uden for murene” – præcis som Lars Løkke Rasmussen gjorde, da han rejste rundt og talte med danskerne. Faktisk har vi ikke set nogen indblanding ”fra toppen” før reelle forslag skulle godkendes eller finpudses. Det er sådan man skaber udvikling baseret på nytænkning. Det gør man nemlig ikke ved at sidde med et regneark og skrue på en række tal, indtil det passer sådan nogenlunde på bundlinjen.

Moderaterne er skabt af helt almindelige mennesker. Høj som lav, smal som bred. Alle med forskellige indgangsvinkler men med samme mål – at få skabt forandring over midten i dansk politik. Forandring der tager udgangspunkt i erfaringer fra det virkelige liv og ikke en enkelt mands påståede ønske om at pleje sit ego.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden