Slut med populær mikro-elbil til danskerne

Den danske VW-importør stopper igen for salget af VW e-Up. Det er uklart, om importen kommer i gang igen

VW e-Up har været inde og ude af markedet i flere omgange. Nu må danskerne undvære den igen. <i>Foto: VW</i>

VW e-Up har været inde og ude af markedet i flere omgange. Nu må danskerne undvære den igen. Foto: VW

BILER: Danskere, som har forelsket sig i den lille elektriske VW e-Up må kigge langt efter en ny bil. Efter at have importeret bilen i en periode i år, melder den danske VW-importør nu hus forbi og tager den lille elbil af programmet.

Det skyldes en stor efterspørgsel på de andre europæiske markeder.

- Vi kan ikke få biler. Man skal aldrig sige aldrig. Men der er intet, der tyder på, at vi får modellen inden for en overskuelig fremtid, siger Thomas Hjortshøj, der er pressechef hos VW.

VW e-Up været inde og ude af markedet i perioder over de seneste år. Det er især fordi det store tyske hjemmemarked, der har forholdsvis store tilskud til elbiler, har suget alle de producerede biler til sig.

Ifølge flere medier, er det også denne gang tilskud i Tyskland samt Schweiz, som pt. trækker biler til sig. Men det kan måske ændre sig, når Tyskland reducerer tilskuddet fra nytår.

VW har holdt kortene tæt ind til kroppen om, hvor længe produktionen fortsætter. Den elektriske mikrobil har nemlig tidligere været dømt ude og så alligevel fortsat. De sidste bulletiner lyder dog på, at samlebåndet ruller helt frem til 2025, hvor den nye ID.2 lanceres.

Få muligheder

Med stoppet forsvinder et de få bud, som danskerne har for en elbil under 200.000 kr. Her findes nu kun den rustikke Dacia Spring, der som mange andre er steget, og nu koster fra 152.000 kr. Næste model i disse luftlag Nissan Leaf, der starter fra 202.000 kr., mens den mindste Fiat 500e fås fra 215.000 kr.

VW e-Up kostede i starten af året op mod 187.000 kr. plus 5000 kr. for hurtigladning.

Vi kunne på nettet finde en række 2022-modeller, der er prissat til 190.000-200.000 kr.

Der er foreløbig indregistreret 237 nye VW e-Up herhjemme, mens der kan komme nogle efterleveringer. I første halvår er der ydermere importeret 227 brugte VW e-Up.

VW e-Up har oprindeligt rødder tilbage til 2013. Den fik et facelift i 2019, hvor batteriet voksede, så rækkevidden voksede og landede på 260 km. Den kan hjemmelade med 7,4 kW og lynlade med op til 40 kW, som koster ekstra.

VW e-Up

  • VW-koncernen lancerede VW e-Up i 2013. 
  • Anden generation kom i 2019 sammen med de to andre elektriske trillinger, Skoda Citigo-e iV og Seat Mii Electric.
  •  De to andre modeller er dog ude af programmet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.