Su-venligt mad: Sådan laver du lækker ramen af minut-nudler

Køkkenchefen på Restaurant Nam, Kid Khamhomkul, giver dig her en lynhurtig, billig og nem opskrift, der kan pifte dine minut-nudler op til en lækker ramen.

Vil du gerne lære, hvordan kan lave en lækker og SU-venlig ramen med minut-nudler? Få opskriften her. Foto: Thomas Lee Christensen

Vil du gerne lære, hvordan kan lave en lækker og SU-venlig ramen med minut-nudler? Få opskriften her. Foto: Thomas Lee Christensen

Du kender det sikkert godt sidst på måneden. Kassen er så småt ved at være tom, men et eller andet skal man jo spise til aftensmad.

Minut-nudler koster næsten ingen ting, men kan hurtigt blive tamme og kedelige. Her får du en nem og hurtig opskrift på, hvordan du kan gøre dine minut-nudler til en rigtig ramen-oplevelse.

Se Kid Khamhomkol guide dig gennem processen herunder:

Ingredienser til én portion:

1 pakke minut-nudler, fx Mama med Tom Yum-smag

1 Æg

1 lille håndfuld kødfyld, fx forstegt kylling, cocktailpølser eller lign. Hvad end du har i køleskabet

1 lille håndfuld grønt, fx urter, forårsløg, rødløg eller lign.

Fremgangsmåde:

1. Kog ægget

For at give retten den rette ramen-stil, skal der være et smilende æg. Kom rigeligt med vand i en kasserolle, og bring vandet i kog. Når vandet koger, kommer du ægget i, og koger det i ca. 7 minutter.

Når ægget har kogt, kommer du det i en skål med iskoldt vand. Det kolde vand er med til at stoppe kogningen, så ægget ikke ender hårdkogt. Lad ægget hvile i det kolde vand i 2-3 minutter, inden du piller det.

2. Snit grøntsager

Hvis du har nogle grøntsager i køleskabet, så snit dem, så de er klar til at blive anrettet, når nudlerne har kogt og stadig er varme. Gode muligheder kunne være mynte, koriander, rødløg og forårsløg. Men bare se, hvad du har liggende og brug, hvad du godt kan lide.

3. Kog nudler og kød

Kom nudlerne, uden krydderierne, og dit kød i en kasserolle med vand, og bring det i kog.

Krydderierne skal gemmes, da de først skal bruges senere.

Nudlerne er færdige, når den ”klods”, du har kommet i, skilles ad af sig selv, og vandet lige har været oppe at koge.

4. Saml og krydr retten

Når nudlerne og kødet er færdigt, så si vandet fra i separat skål. Det skal bruges om lidt.

Kom nudlerne og kødet i en skål eller dyb tallerken, skær dit smilende æg over i to, og læg de to halvdele oven på nudlerne.

Alt efter hvor stærk du vil have retten, kan du hælde noget af vandet fra nudlerne og kødet ud, og blande resten med de krydderiblandinger, der lå i nudel-pakken.

Når suppen har den smag og stærkhed, du kan lide, hælder du den over nudlerne.

Til sidst topper du retten af med dine snittede grøntsager og urter.

Voila! Så har du nu en nem og billig måde at gøre dine minut-nudler en smule mere spændstige. God fornøjelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.