Tag dog borgerne alvorligt

Blev glad, da jeg læste, at regeringstoppen Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen skulle ud på landevejen i en bus i det smukke danske land og møde danskerne.

Den slags er umiddelbart udtryk for, at man gerne vil i dialog og høre om de udfordringer, man står med rundt omkring i kommunerne. 

Det var den første tur, hvor de tre toppolitikere skulle møde borgerne i øjenhøjde.

Onsdag 13.9. var tourbussen så nået til Musikkens Hus.

Uden for huset ventede et stort antal demonstranter fra forældre og borgerbevægelser, fagforeninger, etc. De folk var ikke særlig tilfredse med regeringens politik, og det fik regeringstoppen da i hvert fald at mærke.

icon

Uden for huset ventede et stort antal demonstranter fra forældre og borgerbevægelser, fagforeninger, etc.

Ingen forstår, hvordan der kan gives penge til skattelettelser til de velstillede, samtidig med at kommunerne bløder p.t.

Inden for i Musikkens Hus var der mere ro på, selv om der var lagt op til cirkus og gøgl med natholdsværten Anders Breinholt, men det var vist mest et publikum bestående af folk fra de tre partier.

Det er mig en gåde, hvorfor man har hyret Anders Breinholt til den tur, hvor formålet vel må være at gøre folk klogere på den politiske situation. 

Han kunne jo på ingen måder udfordre de tre politikere, men var mere optaget af, at det hele skulle være spøg og skæmt.

Det var lidt specielt at se de tre partiledere sidde der pænt bænket på scenen.

Det er ikke så længe siden, Ellemann anklagede Mette F. for alt mellem himmel og jord i forbindelse med minksagen. Og det er ikke længe siden, Løkke blev ekspederet ud af Venstre. På den hårde måde.

Nu sad de så der, og havde det pludselig åh så godt. Ja, de havde sågar delt en træstamme på busturen fra Hjørring til Aalborg og nød i det hele taget så meget at være sammen på sådan et roadtrip, og de synes egentlig, at det hele gik meget godt, og at de var godt på vej med at gennemføre den nødvendige politik. 

Der var lige de meningsmålinger, men de retter sig snart, når det går op for folk, hvad regeringen har gang i.

Men situationen er alvorlig, hvis man har blikket på, hvad der sker i kommunerne i øjeblikket.

Demonstrationen udenfor var jo udtryk for afmagt, når der skal spares voldsomt og helt ind i marven på kernevelfærden. Inde i salen blev vi, før de tre politikere kom på scenen, opfordret til at stille spørgsmål på sms, og vi trykkede løs. 

Men sjovt nok var alle de fremkomne spørgsmål til politikerne renset for lokale, kritiske tilgange, som f.eks. den situation, Aalborg Kommune står i med besparelser på 700 mio. kr. over de næste fire år. Synes, det havde været format, hvis der i salen også havde været spørgsmål, der kunne udfordre politikerne her. For slet ikke at tale om spørgsmål, som handlede om den allerstørste og mest omdiskuterede sag i Aalborg, omkring den firsporede motorvej over Egholm, hvor man kan undre sig over, at regeringen har råd til at lægge omkring 10 mia. kr. i en motorvej, samtidig med, at klimaet, miljøet og naturen aldrig har haft det værre. 

Oveni står vi så også i Aalborg i den situation, at vi selv skal betale 600 mio. kr. til motorvejen. Penge, som vi ellers kunne bruge på kernevelfærd.

Fint som sagt, at politikerne har valgt at møde folk i landet, men pas nu på med at de politiske møder, som man måske gerne vil have flere af, ikke fortoner sig i gøgl og ligegyldighed.

Tag befolkningen alvorligt, når I vil møde den.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.