Teknisk bøvl på borgermøde: Vejdirektoratet lover at svare på alle spørgsmål

Vejdirektoratets virtuelle borgermøde om 3. Limfjordsforbindelse blev ramt af tekniske problemer, da seerne ikke kunne følge med i de spørgsmål, der blev sendt ind

En teknisk fejl under Vejdirektoratets virtuelle borgermøde har mødt kritik blandt modstandere af Egholmlinjen.  Illustration: Vejdirektoratet

En teknisk fejl under Vejdirektoratets virtuelle borgermøde har mødt kritik blandt modstandere af Egholmlinjen. Illustration: Vejdirektoratet

NORDJYLLAND:En teknisk fejl skabte onsdag aften utilfredshed blandt nogle af de modstandere af Egholmlinjen, der fulgte med i Vejdirektoratets virtuelle borgermøde om forbindelsen.

Undervejs i mødet kunne borgerne sende spørgsmål ind til Vejdirektoratet og samtidig læse de spørgsmål, andre borgere havde sendt ind. Men omkring et kvarter inde i borgermødet kunne man som seer udefra ikke længere følge med i de indsendte spørgsmål.

Et teknisk problem, som Karin Mette Petersen synes er kritisabelt. Hun er bestyrelsesmedlem i Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen.

- Det var meget uheldigt og gjorde folk meget sure, siger hun med henvisning til den debat, der kørte efter borgermødet på de sociale medier.

Ifølge Karin Mette var det ærgerligt, at man ikke kunne følge med i de mange indsendte spørgsmål. For når man ikke kunne se, hvad andre havde spurgt om, risikerede man at stille et spørgsmål, Vejdirektoratet allerede havde fået frem for at stille et nyt.

- Det var dumt på alle måder for debattens variation og for den demokratiske inddragelse af borgerne.

Hvorfor er det et problem for den demokratiske inddragelse, at man udefra ikke kunne se samtlige spørgsmål?

- Vi vidste ikke på det tidspunkt, om spørgsmålene nåede frem til Vejdirektoratet. Det kunne deltagerne ikke vide. Det var først til sidst i mødet, der blev skrevet på hjemmesiden, at der var et teknisk nedbrud.

- Der gik jo halvanden time fra 19:15 til 20:45, før den besked kom på. Inden da vidste man jo ikke, om ens spørgsmål var havnet i et stort sort hul.

På grund af corona-pandemien kunne borgermødet ikke afholdes fysisk ligesom for ti år siden. Derfor blev det sendt online på Vejdirektoratets hjemmeside, hvor borgerne kunne sende skriftlige spørgsmål ind. Screenshot: Vejdirektoratet

På grund af corona-pandemien kunne borgermødet ikke afholdes fysisk ligesom for ti år siden. Derfor blev det sendt online på Vejdirektoratets hjemmeside, hvor borgerne kunne sende skriftlige spørgsmål ind. Screenshot: Vejdirektoratet

Teknikere på sagen

Hos Vejdirektoratet beklager pressechef Martin Østergaard-Nielsen, at der gik noget tid, før de opdagede fejlen og skrev det på hjemmesiden.

Men selvom man som seer ikke kunne se de spørgsmål, der kom ind efter 19:15, modtog Vejdirektoratet stadig spørgsmålene – nogle af dem blev også besvaret undervejs i mødet.

Vejdirektoratet har nu sat deres teknikere til at undersøge, hvordan fejlen kunne ske.

- Det er vores femte eller sjette virtuelle borgermøde, og vi har ikke oplevet det tidligere. Så vi skal selvfølgelig have set på, hvad der udløste det.

Selve borgerhøringen blev fulgt af omkring 400 mennesker, og i løbet af de to timer, som borgermødet varede, fik Vejdirektoratet omkring 370 spørgsmål.

Inden borgermødet havde Vejdirektoratet meldt ud, at de ville forsøge at svare på de spørgsmål, de ikke kunne nå under mødet, efterfølgende. Dem er der nu omkring 300 af, fortæller pressechefen.

- Vi skal nu forholde os til, hvordan vi svarer på dem. Det har vi ikke afgjort endnu, men der skal nok komme et svar. Hvordan det bliver, kan jeg ikke sige på stående fod, siger han og fortsætter:

- En af de nye ting med virtuelle borgermøder er, at de efterlader en masse skriftlige spørgsmål, som vi normalt ikke har, når vi afholder borgermøder i det lokale forsamlingshus eller konferencecenter. Vi skal lige finde ud af, hvordan vi svarer, men vi har lovet at svare, og det gør vi selvfølgelig.

Borgermødet, som kan ses på Vejdirektoratets hjemmeside, er en del af den høringsproces, der løber indtil 30. april 2021.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.