Tre mænd straffet for række af indbrud, tyverier, narkohandel og vanvidskørsel

Anklageskriftet var på 43 punkter - mændene tilstod det meste

Arkivbillede.

Arkivbillede.

NORDJYLLAND:To mænd på 34 og 29 år fra henholdsvis Storvorde og Egå ved Aarhus skal holde sig på måtten de kommende år, hvis de ikke - igen - skal bag tremmer. Samtidig skal deres 28-årige kammerat fra Aalborg i psykiatrisk behandling.

Det har Retten i Aalborg afgjort.

De tre stod tiltalt for tilsammen 43 forhold, hvor de havde været fælles om en del af forholdene, der handlede om indbrud og tyveri fra kældere i Aalborg. Her var det lykkedes dem at stjæle blandt andet elektronisk udstyr som et tv, en subwoofer, en tv-boks og en lang række el-værktøj. Men også andre ting som en cykel, en pose kul, en gasgrill, skiundertøj, et fiskehjul, legetøj og meget andet.

Den 34-årige mand fra Storvorde var desuden tiltalt for en række forhold, hvor han blandt andet i spiritus- og narkopåvirket tilstand kørte lige over i en rundkørsel ved Tverstedvej i Hirtshals, hvor der både var materiale- og personskader. To måneder senere kørte han også i spiritus- og narkopåvirket tilstand ad Østre Allé og Lyøgade i Aalborg samt for at køre 50 procent for stærkt på en strækning midt i Aalborg, hvor der var 60 km/t-zone. I alle tilfældende havde han ikke kørekort.

Tyverier, svindel og narko

Den 28-årige mand fra Aalborg var tiltalt for i en lang stribe tilfælde at have stjålet bland andet oksecuvette, tequila, Bailey, vodka, Sommersby, oksebøffer, andebryst, vin og meget andet fra et supermarked i Nørresundby. Den ene gang stjal han blot to Balieys icecofee til 24 kroner.

I butikker har den 28-årige også stjålet tomme flasker og kørt dem igennem flaskeautomaten.

En nat stjal han også et batteri til en computer, næsedråber, otte printerpatroner, fem notesbøger, usb-stik, to sakse, en barbermaskine, batterier, en hårtørre og et par sko på Aalborg Sygehus Syd.

Endelig var han i flere tilfælde fundet i besiddelse af blandt andet over 83 gram mdma, 14 ectasy-piller, 83 andre piller og en række andre stoffer i mindre kvantum.

Overfor dommeren påstod den 28-årige, at alle stofferne var til eget brug, men den forklaring så dommer dog væk fra.

Bilen konfiskeret

Anklager ved Nordjyllands Politi, Kristina Frandsen, fortæller, at de tre mænd erkendte sig skyldige i en lang række af tiltalepunkerne, og i hovedtræk blev de kendt skyldige i alle forhold.

Dommer valgte at 34-årige mand skulle have en straf på fem måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år - hvoraf de 80 dage var en reststraf fra en tidligere dom. Herudover valgte dommeren, at manden ikke kan tage kørekort i ti år og endelig blev en bil, som den 34-årige har benyttet konfiskeret.

Den 28-årige fik en dom om ambulant psykiatrisk behandling, hvor manden kan blive tvangsindlagt.

Den 29-årige mand fra Egå - der kun var tiltalt i fællesskab med de to øvrige - fik 60 dages betinget fængsel med en prøve tid på ét år - hvoraf de 30 dage var en reststraf fra et tidligere forhold.

Den 28-årige og den 29-årige modtog dommene. Den 34-årige bad om betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen til landsretten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.