Trods "aflysning": Bambi er stadig på glatis

Danmarks Jægerforbund melder bukkejagten aflyst på grund af "IT-skandale i Politiet", men råbukkene skal ikke vide sig for sikre, når bukkejagten går ind mandag morgen

Sådan ender mandagen for mange råbukke uanset it-bøvl hos Politiets Administrative Center.  <i>Foto: Henrik Bo</i>

Sådan ender mandagen for mange råbukke uanset it-bøvl hos Politiets Administrative Center.  Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Mandag morgen har ry for at være en udfordring, men for jægere er denne mandag morgen en fest. Da begynder årets bukkejagt, og selv om Danmarks Jægerforbund op til bededagsferien meldte "Bukkejagten aflyst pga. IT-skandale i Politiet", så skal råbukkene ikke vide sig for sikre.

Jægere, Nordjyske har talt med, har nemlig ingen intentioner om at lade sig bremse. De ser både frem til jagten i sig selv og - for nogles vedkommende - til formiddagens bukkepral, hvor jagtudbyttet vises frem. 

Det gælder for eksempel medlemmer af fire jagtforeninger i Fjerritslev-området. Formanden for den ene, Haverslev Sogn Jagtforening, Jesper Lyngø Pallesen, kalder det ganske vist bukketræf, men ser frem til, at områdets jægere efter jagten mødes til en kop kaffe og en snak, mens dagens bytte lægges fint frem.

- En hyggelig ceremoni, siger formanden, der selvfølgelig kender baggrunden for den bastante udmelding fra Danmarks Jægerforbund, nemlig, at det for tiden ikke kan lade sig gøre at få en våbentilladelse.

- Siden midt i januar 2022 har politiets nye våbenregister nærmest været brudt totalt sammen, og der kommer forsvindende få godkendelser ud fra Politiets Administrative Center, skriver Danmarks Jægerforbund og henviser til, at "i det samme politiet og it-virksomheden Netcompany trykkede på startknappen, brød systemet totalt ned og har været det lige siden".

Det har altså betydet, at jægerne ikke har kunnet få tilladelse til nye våben eller fornyet deres eksisterende tilladelser.

- Jeg har ikke personligt kendskab til nogen, der ikke kan komme på jagt. Jeg har personligt kendskab til nogen, der har en riffel, de ikke har fået våbentilladelse til, men så har de en anden riffel, som de har tilladelse til,  siger Jesper Lyngø Pallesen , der synes, at skandale er et stort ord. Men det er træls, synes han.

- Og jeg er da enig i, at det er en stor udfordring - ikke mindst for jagtbutikkerne  - at man ikke kan få nye tilladelser, siger Jesper Lyngø Pallesen, der også savner en udmelding om, hvornår systemet kommer til at virke.

Ombudsmanden ind i sagen

Danmarks Jægerforbund bad 27. april Ombudsmanden gå ind i sagen, fordi man ikke synes, at hverken Justitsministeriet eller Rigspolitiet har handlet korrekt i denne sag.

- Myndighederne har i denne sag valgt, at hensynet til systemet vægter højere end hensynet til borgerne. Det er rystende, lyder en udtalelse fra Marie-Louise Achton-Lyng, der er hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund og formand for Våbenudvalget samme sted.

Ombudsmanden har nu bedt myndighederne om at "redegøre nærmere for karakteren af de omtalte opstartsvanskeligheder samt fejl og mangler ved det nye våbenregistreringssystem".

Imens ærgrer formanden for Haverslev Sogn Jagtforening sig på vegne af de jægere, der ikke kan komme på bukkejagt mandag 16. maj, selv om han ikke selv kender nogen.

Han gyser ved tanken om, at det var ham selv, og synes i den sammenhæng, at det er på sin plads med store ord.

- Det ville være en katastrofe, siger Jesper Lyngø Pallesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden