Vaccination to go: Nålestiksoperation i fire kommuner

Region Nordjyllands såkaldt udkørende vaccinationsteams rykker ud til blandt andet uddannelsessteder

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Region Nordjyllands udkørende vaccinationsteams fortsætter indsatsen med at tilbyde vaccination uden tidsbestilling på en række uddannelsesinstitutioner og i udvalgte nærområder i Nordjylland. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

I næste uge bliver der vaccineret i Thisted, Mors, Aalborg og Brønderslev kommuner. Selv om vaccinationsstedet er en uddannelsesinstitution, så er tilbuddet åbent for alle.

- Med de udkørende vaccinationsteams prioriterer vi at lave tilbuddet på uddannelsesinstitutioner, da vaccinationstilslutningen er lavere blandt den yngre del af befolkningen.

- Men alle er velkomne til at møde op, selv om de ikke er tilknyttet uddannelsesinstitutionen, forklarer Anders Koudal Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægning, Region Nordjylland.

Her vaccinerer de udkørende teams

I uge 36 vil de udkørende vaccinationsteams være følgende steder:

Mandag 6. september kl. 10-18, Trekanten, Aalborg Øst

Mandag 6. september kl. 10-18, Løvvangcentret, Nørresundby

Mandag 6. september kl. 8.45-11.15, Morsø Gymnasium, Limfjordsvej 95, Nykøbing

Mandag 6. september kl. 12.30-15.30, EUC Thisted, Kronborgvej 119, Thisted

Onsdag 8. september kl. 8.30-11.30, Aalborg Universitet, Fibigerstræde 15, Aalborg Øst

Onsdag 8. september kl. 12.30-15.30, Aalborg Universitet Create, Rendsburggade 14, Aalborg

Torsdag 9. september kl. 9.30-12.30, Dronninglund Gymnasium, Søndervangsvej 1

Torsdag 9. september, kl. 14-17, Fælleshuset Niels Bohrs Plads 10, Brønderslev

Region Nordjylland opdaterer løbende på https://rn.dk/vaccinationssteder med oplysninger om, hvor og hvornår der vaccineres.

I Aalborg Kommune er de udkørende vaccinationsteams eksempelvis på to forskellige steder på Aalborg Universitet onsdag 8. september.

Alle uddannelsesinstitutioner i regionen er blevet kontaktet af Region Nordjylland med henblik på i samarbejde med regionen at lave et lokalt vaccinationstilbud. Det betyder, at der nogle steder vil blive tilbudt vaccination på en uddannelsesinstitution, mens der andre steder vil være mulighed for at blive vaccineret et andet sted i nærområdet.

- Erfaringer fra det første udkørende vaccinationstilbud er, at det er blevet godt modtaget. Vi kan se, at det er en god måde at gøre vaccinationstilbuddet nemt tilgængeligt for dem, der ønsker at blive vaccineret, men som endnu ikke er blevet det. Det er vigtigt, hvis vi skal øge den i forvejen høje vaccinationstilslutning her i regionen, siger Anders Koudal Cinicola.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.