Valgpodcast: Hvor blev klimaet af?

Er der for mange kriser til, at klimaet kan komme øverst på dagsordenen i dette valg til Folketinget?

Vært er Dan Grønbech, som flankeres af Nordjyskes politiske journalister Anders Sønderup og Johannes Jacobsen. <i>Nordjyske</i>

Vært er Dan Grønbech, som flankeres af Nordjyskes politiske journalister Anders Sønderup og Johannes Jacobsen. Nordjyske

NORDJYLLAND:I 2019 blev folketingsvalget et klimavalg. Partierne dystede på Co2-reduktioner og miljøtiltag og danskerne stemte grønt. 

Men selv om vi her tre år senere er kommet tre år nærmere katastrofen, uden at have kurs mod at nå de internationale mål om en maksimal temperaturstigning på 1,5 grad, tegner det ikke til, at klimakrisen har den plads i debatten, som den er berettiget til, hvis man spørger eksperter og særligt ungdommen.

Men hvorfor ikke? Er det fordi, kriserne står i kø? Er det fordi, det er for langt ude i horisonten, og samfundet mangler sygeplejersker lige nu? Er det fordi, de grønneste partier i Alternativet og Frie Grønne har lignet en rodebutik siden sidste folketingsvalg? 

Anders Sønderup og Johannes Jacobsen kigger sammen med vært Dan Grønbech nærmere på den forsvundne klimadiskussion i valgkampen i dagens episode af Nordjyskes valgpodcast, og så vender de også de sidste dages historier om flere nordjyske politikeres bagland, der har tilbudt en fiktiv donor fra mediet Frihedsbrevet at omgå partistøttereglerne. Podcasten er ude nu på alle platforme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.