Vanvidskørsel

Vanvidsbilist fængslet i fire uger - politiet beslaglægger bilen

23-årig bilist havde spiritus i blodet og var i forvejen frakendt i kørekortet i 10 år

Arkivfoto

Arkivfoto

HIMMERLAND:Den 23-årige mand, der søndag - med mindst 150 kilometer i timen - påkørte to andre biler i rundkørslen ved Møldrup, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det er besluttet ved Retten i Viborg ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag.

Ulykken skete søndag kort før klokken 13, hvor den 23-årige var kørt med mindst 150 kilometer i timen - og anslået af vidner muligvis op mod 180 km/t ind i rundkørslen på hovedvej 13 ved Møldrup, hvor hovedvejen møder Skivevej.

Bilen ramte først en anden bil med en 44-årig mand fra Aalborg bag rattet. Derefter nærmest fløj den 23-åriges bil lige over rundkørslen, hvor den stødte ind i en tredje bil.

Ingen af de involverede parter kom alvorligt til skade, oplyste politiet vagtchef søndag aften.

- Alle er enige om, at det er et mirakel, tilføjede han.

Den 23-årige var derfor sigtet for spirituskørsel og for under særligt skærpende omstændigheder uagtsomt at have voldt betydelig skade på to personer - vanvidskørsel.

Manden erkendte ved grundlovsforhøret, at have kørt med alkohol i blodet og at have køre uden kørekort, men nægtede sig skyldig i vanvidskørsel, oplyser anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Stinne Ørving Jensen.

Hun fortæller, at manden dog valgte ikke at kære dommerens afgørelse om fire ugers varetægtsfængsling.

Den 23-årige var i forvejen frakendt retten til at køre bil i ikke mindre end 10 år.

Havde lånt bilen

Udover at den 23-årige skal i fængsel i foreløbig fire uger, så mister en bekendt til manden sin bil, der blev brugt i ulykken.

Bilen var ikke stjålet som først oplyst, men udlånt.

- Bilen havde han lånt, så vi sigter nu ejeren for at låne sin bil ud til en, der ikke har kørekort, siger politikommissær Andreas Bang Andersen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Han fortæller, at bilen også bliver konfiskeret efter den nye lov om vanvidskørsel, der trådte i kraft 31. marts.

- Men den var godt nok totalskadet efter ulykken, så den havde nok ikke kørt nogen steder alligevel, siger han til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Den 23-årige mand, der kommer fra Ringkøbing, har underskrevet en samtykkeerklæring om, at bilen kan konfiskeres, selv om han altså ikke er ejer af bilen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.