VM i firmaidræt skal holdes i Skagen, Frederikshavn og Sæby

Frederikshavn Kommune har søgt før, og nu er det lykkes at få det store sportsstævne til Nordjylland

 John Lamp Henriksen fra De Konservative sidder i økonomiudvalget og har sagt ja til at støtte VM med kommunale midler. <i>Arkivfoto</i>

 John Lamp Henriksen fra De Konservative sidder i økonomiudvalget og har sagt ja til at støtte VM med kommunale midler. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:World Company Sports Games - Verdensmesterskab i firmaidræt kommer til Frederikshavn Kommune i 2026.

Et enigt økonomiudvalg, som består af Konservative, Venstre og Socialdemokratiet bekræftede på økonomiudvalgsmødet at give et bidrag på 1,5 mio. kr. til afholdelse af Verdensmesterskabet i Firmaidræt i Frederikshavn Kommune i 2026.

Det oplyser borgmester Birgit S. Hansen (S) John Lamp Henriksen (Kons.) og Mette Hardam (V). Alle tre sidder i økonomiudvalget.

- Beslutningen var en bekræftelse af den tilkendegivelse, som økonomiudvalget gav i 2019. Beløbet er således allerede afsat i budgettet i 2022 og overslagsårene, skriver de og fortsætter:

- Nu er det en realitet, at verdensmesterskabet kommer til Frederikshavn Kommune, hvilket økonomiudvalget glæder sig over, da det betyder aktiviteter i hele kommunen.

Baggrunden for beslutningen om at spare op til og yde tilskuddet er, at det vil betyde væsentlig omsætning i hele kommunen i form af handel, overnatninger og restaurantbesøg.  VM anslåes at give en lokal omsætning i kommunen på mindst 30 mio. kr.

- Selv i en tid med stram økonomi, er det vigtigt, at vi investerer og ser muligheder for understøttelse af vores virksomheder, og derudover ser vi en stor brandingværdi, som strækker sig ud over landets grænser, da deltagerne kommer fra mange forskellige lande.

Verdensmesterskabet afholdes i Sæby, Skagen og Frederikshavn.

Deltagerne skal konkurrere i 25 idrætsgrene:

Badminton, basketball, beachvolley, beachhåndbold, bowling, bridge, skak, dart, fodbold, golf, håndbold, minigolf, skydning, svømning, bordtennis, atletik, volleyball, Stand Up Paddling (SUP), svømning (åbent vand), tennis, floorball, cykling, petanque, orienteringsløb og mountainbike.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden