Vrede arbejdere kom med visne roser: Begraver Socialdemokratiet som arbejderparti

Bygningsarbejdere holdte torsdag begravelsesceremoni for Socialdemokratiet i protest over fjernelsen af store bededag 

Planerne om at sløjfe store bededag er for de nordjyske bygningsarbejdere det skridt, der får dem til at begrave partiet.  <i>Foto: Lars Pauli</i>

Planerne om at sløjfe store bededag er for de nordjyske bygningsarbejdere det skridt, der får dem til at begrave partiet.  Foto: Lars Pauli

AALBORG:En flok på 80-90 bygningsarbejdere mødte torsdag eftermiddag op foran Socialdemokratiets kontor på Boulevarden. 

Med sig havde de en sort kiste med teksten "Socialdemokratiet - DK's forhenværende arbejderparti" og en masse visne roser. 

Roserne blev delt ud og smidt på kisten for at vise, at de nordjyske bygningsarbejdere ikke længere opfatter Socialdemokratiet som deres.

Det sker efter, at SVM regeringen har slået fast, at de vil holde fast i at fjerne store bededag som helligdag, ligesom de også vil fjerne seniorpensionen, mange bygningsarbejdere gør brug af. 

- Vi er her i dag, fordi vi er utilfredse med, at man tilsyneladende holder fast i ikke bare at afskaffe en fridag og fjerne seniorpensionen, men også lade pensionsalderen stige. Som bygningsarbejdere er vi nogen af dem, der er hårdest ramt. Vi kan se vores ældre kollegaer, der skramler gennem de sidste år med modbydelige forløb i den kommunale vridemaskine. Nu gider vi simpelthen ikke mere, fortæller Emil Olsen. 

Han er murersvend og talsmand for tømrere, murere, tagdækkere, gulvlæggere, kran- og betonarbejdere i Nordjylland. 

Han er glad for det store fremmøde.  

- Det er gået over alt forventning, siger han. 

Der har ikke været nogen reaktion fra partiet endnu. 

- Der har så vidt, vi kan se ikke været nogen i lokalerne her til eftermiddag. Der ser rimeligt mørkt ud, fortæller han.

Demonstration

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.