Nordjyllands Politi varsler mere kontrol

For hurtige trafikanter kan se frem til øget opmærksomhed - og trykket på rockere fortsætter

Foto: Jesper Thomasen

Foto: Jesper Thomasen

NORDJYLLAND:Inden 15. januar skal Nordjyllands Politi have analyseret det nordjyske vejnet og afleveret en opgørelse over særligt farlige vejstrækninger til Rigspolitiet.

Politiet vil have en mere målrettet indsats mod trafikanter, der trykker for hårdt på speederen. Derfor skal der på de farlige vejstrækninger afprøves forskellige former for hastighedskontrol.

- Der bliver tale om en mere intelligent og analytisk baseret hastighedskontrol. Vi vil være til stede der, hvor der er størst risiko for ulykker, i stedet for bare at stå der, hvor bilisten på vej ned ad bakke nærmest skal stå på bremsen for ikke at køre for hurtigt, forklarer chefpolitiinspektør Claus Hilborg.

Fotovogne og stærekasser

Der bliver tale om flere forskellig kontroller. Ligesom alle andre politikredse får Nordjylland flere fotovogne - fra to til ni - men også faste stærekasser og mobile stærekasser kan komme i brug i det nordjyske.

- Vi skal finde ud af, om det er bedst at være til stede hele tiden på en lokalitet, eller blot en gang i mellem. Vi skal danne os erfaringer om den bedste indsats mod hastighedsforseelser, siger Claus Hilborg.

Det er et led i den resultatkontrakt for 2014, som Nordjyllands Politi har indgået med Rigspolitiet. Den omfatter også arbejdsopgaver til det nye tungvognscenter, der er placeret hos Nordjyllands Politi, men også skal kontrollere tunge køretøjer i Østjylland samt Vest- og Midtjylland.

Rekruttering skal hindres

Desuden bliver en række indsatsområder fra sidste år ført videre, blandt andet trykket på rockere og bander.

- Vi skal hindre nye bander i at opstå og hindre rockeres systematiske rekruttering af nye unge medlemmer, som skal udføre det beskidte arbejde, siger Claus Hilborg.

Det er særligt i socialt udsatte områder som Løvvangen i Nørresundby og dele af Aalborg Øst, at rockere kan finde nye tilhængere.

- Områderne er heldigvis meget mere rolige end andre socialt belastede boligområder på Fyn og i København. Men i de to nordjyske områder bor der flere kriminelle og sker mere kriminalitet end andre steder, forklarer Claus Hilborg.

Et par ømme tæer

Han understreger dog, at der i Aalborg Øst sker en positiv udvikling med styrtdyk i antallet af indbrud, og han fremhæver samarbejdet med både Himmerlands Boligforening og Aalborg Kommune.

Endelig vil politiet i år fortsat have ekstra fokus på økonomisk kriminalitet, men også på et for Nordjylland par ømme tæer.

Det er de store kostbare minktyverier samt tyveri af dieselolie - og selvfølgelig indsatsen mod indbrud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.