Hjørring

Nordjysk DF’er lavede hadesider på Facebook

Byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti hængte tidligere partifæller ud som landsbytosser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Byrådsmedlem Vibeke Købsted (DF) erkender nu, at hun stod bag hadesider på Facebook op til kommunalvalget i 2013.

HJØRRING:Medlem af Hjørring Byråd for Dansk Folkeparti, Vibeke Købsted måtte mandag ved Retten i Hjørring erkende, at det var hende, der i 2013, forud for kommunalvalget, lavede to falske facebooksider, hvor to tidligere DF-medlemmer, Tom Bork og Nelly Lundsgaarrd fra Hirtshals blev nedgjort og hånet som landsbytosser.

Det skete efter, at de to havde dannet en ny liste, Folkelisten.

Tidligere partikolleger i clinch

Den tidligere lokalformand for DF-Hjørring, og nu løsgænger i byråd og regionsråd, Vivi Jensen, blev sidste efterår smidt ud af partiet, fordi hun agtede at gennemføre injuriesagen mod sin byrådskollega Vibeke Købsted og det tidligere DF-medlem Tom Bork. Den retssag startede mandag. Vivi Jensen kræver oprejsning for en række beskyldninger og kører nu sagen.

Tom Bork gik efter afsløringen af de falske facebooksider i medierne og anklagede Vivi Jensen for at stå bag.

Vibeke Købsted, der på det tidspunkt var Vivi Jensens nære allierede og ligeledes kandidat til kommunalvalget, støttede på det tidspunkt Vivi Jensen i næsten alt.

- Jeg lavede facebooksiderne på opfordring fra Vivi Jensen, som mente, at Tom Bork og Nelly Lundsgaard skulle ned med nakken. Vivi ringede og sagde, at hun morede sig rigtig godt over siderne, men jeg fortrød det, fjernede siderne og har siden undskyldt overfor Tom og Nelly, forklarede Vibeke Købsted.

Ubehagelig sag for partiet

Tom Bork fastholder, at han stadig mener, at Vivi Jensen står bag:

- Facebooksiderne indeholdt oplysninger om mit liv, som kun én, der kender mig, har vidst. Jeg kendte ikke Vibeke Købsted særlig godt på det tidspunkt. De oplysninger må være kommet fra Vivi Jensen, sagde Tom Bork.

Injuriesagen fortsætter tirsdag. Vivi Jensen kræver 100.000 kroner i erstatning af Vibeke Købsted og 20.000 kroner af Tom Bork.

Hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti lægger ikke skjul på, at det er en ubehagelig sag for partiet, og der er ikke mødt repræsentanter op for at overvære sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.