Nordjysk e-sportshold vil udbrede e-sporten i foreningslivet

To drenge fra Vrå startede i december Ignite Esport og har en mission om, at få e-sporten udbredt i de nordjyske foreninger

Ignite Esport fik deres top 10-placering, efter de klarede sig flot til Copenhagen Games.?Privatfoto

Ignite Esport fik deres top 10-placering, efter de klarede sig flot til Copenhagen Games.?Privatfoto

VRÅ:E-sport er en af de hurtigst voksende sportsgrene både globalt og i Danmark. I december måned fik Emil Købstrup Zakarias og Simon Olesen fra Vrå en idé om at starte et e-sportshold med professionelle spillere. Efter ca. fire måneder er deres hold Ignite Esport blandt de 10 bedste Counter-Strike-hold i Danmark og blandt de 100 bedste i verden, hvilket er en enorm præstation.

Selvom Ignite Esport stormer op ad ranglisterne, har de dog også et andet fokus end deres professionelle hold. De vil have e-sporten udbredt i de nordjyske foreninger.

- Selvom dansk e-sport på vej frem, mangler der stabilitet og struktur. Det kan foreningerne bidrage med, og vi vil enormt gerne hjælpe dem med at få integreret e-sporten, siger medstifter af Ignite Esport Emil Købstrup Zakarias.

En kærlighed for foreningslivet

Motivationen for at hjælpe foreningerne kommer ikke af ingenting.

De to stiftere af Ignite Esport har begge en stor tilknytning til foreningslivet, og har blandt andet startet foreningen Vrå Basketball, mens Emil Købstrup Zakarias ved siden af Ignite Esport driver firmaet MinForening.

- Foreningslivet har betydet rigtig meget for mig, og jeg arbejder hver dag med at forbedre det. Derfor skal vi ud og vise fanen, og ikke bare sidde og kukkelure i vores professionelle setup, siger Emil Købstrup Zakarias.

På den lange bane er e-sport i foreningslivet også en fordel for deres professionelle hold.

- Hvis sporten bliver organiseret, bliver det nemmere for os at spotte de store talenter. Kan vi hjælpe med at skabe rammerne for en god talentudvikling i Vendsyssel, jamen så ser alting også bedre ud for vores hold på længere sigt, siger Emil Købstrup Zakarias.

Selvom Ignite Esport stadig er nyt og i opbygningsfasen, er de allerede i dialog med flere nordjyske foreninger. Blandt andre Øster Brønderslev Idrætsforening, der også er interesserede i at starte en e-sportsafdeling.

- De holder en informationsaften i maj, hvor vi kommer og holder et oplæg, så forældrene kan få et bedre indblik i, hvad det er de sender deres børn til, fortæller Emil Købstrup Zakarias.

- Et af vores mål er at få e-sport til at blive anerkendt af hr. og fru Danmark, og det kan sådan noget her hjælpe med.

E-sport som levebrød

Udover et par enkelte mindre sponsorater er Ignite Esport 100 procent finansieret af Simon Olesens og Emil Købstrup Zakarias selv.

1. april underskrev holdets fem Counter-Strike-spillere deltidskontrakter, og den ekstra udgift gør, at de leder efter partnere og sponsoraftaler for at få det til at køre rundt.

Emil Købstrup Zakarias har et håb om, at de en dag kan leve 100 procent af Ignite Esport.

- Lige nu ser det positivt ud i forhold til at finde partnere. Målet for fremtiden er, at det bliver en fuldtidsorganisation, som både vi og spillerne kan leve af, siger han og tilføjer, at de blandt andet håber på, at kunne etablere et ungdomsakademihold, et kvindehold og andre grene af e-sport i organisationen i fremtiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.