Nordjysk familie kræver erstatning for listeria-dødsfald

74-årig nordjysk kvinde blandt de 13 døde i listeria-sagen

Rullepølser fra Jørn A Rullepølser var inficeret med listeria. Modefoto <i>Scanpix Denmark</i>

Rullepølser fra Jørn A Rullepølser var inficeret med listeria. Modefoto Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Familien til en afdød 74-årig kvinde fra Nordjylland vil nu kræve erstatning fra det sjællandske firma Jørn. A Rullepølser, fordi kvinden angiveligt døde af listeria-inficeret mad fra virksomheden.

- Vi vil køre en retssag og kræve erstatning for at stille nogen til ansvar for det her, fastår Nicholai Loui Rom Pedersen fra Frederikshavn.

Det var hans 74-årige mormor, der døde i starten af august.

- Vi er 100 procent sikre på, at hun døde som følge af listeria. Det var vi fået bekræftet af Statens Serum Institut. Vi har også fået bekræftet, at hun er blandt dem, der blev smittet af det listeriaudbrud, der kom fra Jørn A. Rullepølser, siger Nicholai Loui Rom Pedersen.

13 listeria-dødsfald

Ifølge Fødevarestyrelsen er 13 personer i Danmark døde som følge af listeriaudbruddet.

En af de døde er altså Nicholai Loui Rom Pedersens mormor.

Han og kvindens andre pårørende har endnu ikke opgjort, hvor stort erstatningskravet bliver mod Jørn A. Rullepølser.

- Erstatningskravet kommer for at stille noget til ansvar, og det er selvfølgelig firmaet, som har produceret maden. De har ikke haft deres hygiejne i orden, mener Nicholai Loui Rom Pedersen.

Fødevarestyrelsen erkender, at de kunne have grebet ind hurtigere, da listeria-udbruddet blev kendt.

- Vi kunne have reageret midt i juli måned. Vi kunne være taget ud og lave kontrol på det tidspunkt. Der ville vi formentligt være kommet til det resultat, hvis analyseresultaterne var positive, at vi skulle have lukket virksomheden ned på det tidspunkt. Og det er klart, at i den mellemliggende periode er der nogen, der kan være blevet syge, siger fødevarechef Hanne Larsen fra Fødevarestyrelsen til DR.

Henviser til forsikringsselskab

Det har ikke været muligt at få Jørn A. Rullepølser til at kommentere kravet om erstatning. Firmaet henviser til sit forsikringsselskab Topdanmark.

Kommunikationschef Jens Langergaard fra Topdanmark bekræfter, at Jørn A. Rullepølser har en produktansvarsforsikring hos forsikringsselskabet.

- Men vi hverken kan eller må sige noget om de enkelte sager. Hvis man mener at være blevet syg af produkter fra Jørn A. Rullepølser, eller at pårørende er døde af produkterne, skal man rette erstatningskrav mod firmaet, som så sender kravet videre til os, siger Jens Langergaard.

Nicholai Loui Rom Pedersen kan ikke sige, om familien også vil kræve erstatning af Fødevarestyrelsen. Det skal familien først drøfte med en advokat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.