Nordjysk firma er med i ny superbil

Aalborgensiske SerEnergy leverer brændselsceller til lynhurtig tysk-kinesisk elbil

Den nye superbil blev onsdag præsenteret på Beijing Motor Show.
Biler 26. april 2018 12:58 - Opdateret 26. april 2018 13:05

AALBORG: Til Beijing Motor Show 2018 blev en ny superbil med methanol brændselsceller onsdag 25. april præsenteret for offentligheden, og brændelscellerne er såmænd fra Aalborg.

Virksomheden bag methanol brændselscellebilen er det tysk-kinesiske joint venture Gumpert Aiways Automobile GmbH, men brændselscellesystemet er lavet i samarbejde med den nordjyske brændselscelleudvikler og -producent SerEnergy A/S.

SerEnergy har leveret brændselscellesystemet og har været ansvarlig for at designe og integrere systemet.

De to virksomheder fandt sammen sidste år, og efter at den første bil, en proof of concept-testbil, var blevet designet og bygget i Ingolstadt, Tyskland, overtog designerne og udviklerne på SerEnergys hovedkvarter i Aalborg den i februar, hvor brændselscellesystemet blev integreret i bilen, og de første tests blev udført med gode resultater.

- Det har været meget interessant for os at være en del af Gumpert Aiways-projektet af flere grunde, men først og fremmest fordi denne bil er anderledes i forhold til det tidligere arbejde vi har lavet, da vores største erfaring ligger indenfor lette erhvervskøretøjer, siger Mads Friis Jensen, Chief Commercial Officer hos SerEnergy.

RG Nathalie

Med en overbevisning om at en elektrisk bil, der drives udelukkende på batterier, ikke vil være tilstrækkelig i fremtiden, ønskede Gumpert Aiways at arbejde med en teknologi, der ville give bilen mulighed for at producere elektricitet under kørsel, så bilen aldrig ville løbe tør for strøm, så længe der er brændstof i tanken.

- Vi havde brug for en ny teknologi, der giver os mulighed for at producere elektricitet under kørsel uden at skulle revolutionere påfyldningsinfrastrukturen, og til det er methanol brændselscelle-teknologien et perfekt match. SerEnergy blev valgt som leverandør af brændselscellesystemet på grund af deres høje elektriske effektivitet, og vi har haft et meget tæt og professionelt samarbejde gennem hele projektet, siger Roland Gumpert, CEO hos Gumpert Aiways og CPO hos Aiways LTD.

Sådan ser der ud under motorhjelmen.

En metanolbaseret brændselscelleteknologi giver de fordele ved en køre- og tankningsoplevelse, der ligner det, vi kender fra biler, der drives af fossile brændstoffer, men med fordelene ved en elbil, uden skadelige emissioner, motorstøj og vibrationer.

Methanol brændselscellesystemet fungerer som en generator, der lader på bilens batteri, og tankning af bilen med methanol tager kun et par minutter. Methanol er et flydende brændstof, der er tilgængelig verden over.

Udover superbilen arbejder Aiways LTD, moderselskabet til Gumpert Aiways, også på en SUV baseret på MAS-platformen. Denne platform vil blive brugt til yderligere fem forskellige bilmodeller.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...